HTC Desire 12‎

< < Menu

Vad ska jag göra om telefonen inte laddas?

Vanligtvis när telefonen laddas visar skärmen också en laddningsikon antingen i meddelandefältet om telefonen är påslagen eller mitt på skärmen om telefonen är avstängd.
Meddelande-LED:en tänds också.

Om telefonen inte verkar laddas är det viktigt att kontrollera alla laddningskomponenter för att hitta orsaken.

• Försök ladda telefonen med ett vägguttag och inte via en USB-port på datorn. Vissa datorer avaktiverar laddning via USB-portar för att spara energi, som kan förhindra att telefonen laddas.
  • Se till att vägguttaget ger ström till laddaren genom att ansluta en annan strömdriven enhet till uttaget.
  • Använd den HTC-märkta originalladdaren och laddningskabeln som medföljer telefonen. Laddare och kablar från tredje part kan eventuellt inte fungera på rätt sätt och kan skada telefonen.
  • Se till att det inte finns några skador, till exempel knutar eller fransar på sladden, böjda kontakter etc på laddaren eller kabeländen.
  • Kontrollera laddningsporten på telefonen för eventuella skador på stiften eller andra hårdvarukomponenter, och rengör noggrant eventuellt skräp eller ludd.
Efter att ha kontrollerat alla komponenter, stäng av telefonen helt genom att trycka på STRÖM och trycka på Stäng av. Koppla sedan in den i laddaren och vänta 2-3 minuter. Om batteriet är helt urladdat kan det ta upp till 2 minuter för att telefonen ska ladda.

Om telefonen inte verkar laddas och slås inte på, anslut telefonen till laddaren och håll samtidigt ner knapparna VOLYM UPP, VOLYM NER och STRÖM i upp till 2 minuter. Detta tvingar telefonen att starta om och återuppta laddningen normalt.

Obs!: Vissa telefonmodeller kan eventuellt inte ha en meddelande-LED.