HTC 10 evo‎

< < Menu

Hantera din dataanvändning

Om du har begränsad datatilldelning, är det viktigt att hålla koll på de aktiviteter och program som normalt skickar och tar emot data, som navigering på nätet, synkronisering av onlinekonton och skicka e-post eller dela statusuppdateringar.

Här följer några andra exempel:

• Strömning av webbvideor och musik
  • Spela onlinespel
  • Nedladdning av program, kartor och filer
  • Uppdatering av program för att uppdatera information och flöden
  • Uppladdning och säkerhetskopiering av dina filer till lagringskonton online
  • Använda HTC 10 evo som en Wi‍-Fi-surfzon
  • Dela din mobila dataanslutning via USB tethering

För att hjälpa dig att spara dataanvändning, anslut till ett Wi‍-Fi-nätverk när du kan och ställ in dina onlinekonton och e-postmeddelanden så att de inte synkroniseras så ofta.

Datasparare

Datasparare hjälper dig att minska mobildatakostnaderna genom att begränsa bakgrundsdataanvändningen. Du kan också ställa in program så att de alltid har tillgång till en dataanslutning — till exempel ditt e-postprogram — så att de ignoreras av dataspararen.
  1. Från Startsidan tryck på och sedan på Inställningar.
  2. Under Trådlöst nätverk och nätverk, tryck på Mer > Dataanvändning.
  3. Tryck på Datasparare och sedan på knappen På/av för att slå på eller stänga av den.
  4. Tryck på Obegränsad dataåtkomst och sedan på På/av-knappen brevid de program som du fortfarande vill ska ha tillgång till dataanslutning även när dataspararen är påslagen.

Sätta på eller stänga av dataroaming

Anslut till nätverk som har avtal med din mobiloperatör och få tillgång till datatjänster när du befinner dig utanför täckningsområdet för din mobiloperatör.

Varning: Att använda datatrafiktjänster vid roaming kan medföra höga kostnader. Fråga din mobiloperatör om kostnader för dataroaming innan du börjar använda dataroaming.
  1. Från Startsidan tryck på och sedan på Inställningar.
  2. Tryck på Mobildata.
  3. Markera eller avmarkera alternativet Dataroaming.

Håll koll på din dataanvändning

Övervaka din datoranvändning för att förhindra att du överskrider din månadstilldelning.
Obs!: Dataanvändningen som mäts med HTC 10 evo kan skilja sig från och vara mindre än din verkliga dataanvändning.
  1. Från Startsidan tryck på och sedan på Inställningar.
  2. Under Trådlöst nätverk och nätverk, tryck på Mer > Dataanvändning.

Högst upp ser du ett fält som visar dataanvändningen till idag och dataanvändningscykeln, alert, varning och begränsning, om någon sådan har fastställts.

3. Med mobildata påslagen trck på Användning av mobildata > .
  4. Tryck på Återställ dataanvändningscykeln och ställ sedan in den dag i månaden då användningscykeln återställs. Denna dag är normalt starten på din månadsfakturering.
  5. Tryck på Datavarning och ange gränsen för dataanvändning där du kommer att varnas innan du når din månatliga datagräns. Tryck på för att ändra enheten.
  6. Ställ in Ställa in gräns för data så att den automatiskt stänger av dataanslutningen när du når den inställda gränsen.
  7. Tryck på Datagräns och ange den inställda dataanvändningen vid vilken dataanslutningen automatiskt stängs av. Tryck på för att ändra enheten.

Visa programmens dataförbrukning

1. Från Startsidan tryck på och sedan på Inställningar.
  2. Under Trådlöst nätverk och nätverk, tryck på Mer > Dataanvändning.
  3. Tryck på Användning av mobildata.
  4. Dra de vertikala start- och slutmarkörena för att visa användningen vid en viss varaktighet i din användningscykel.
  5. Bläddra ner på skärmen för att visa en lista över program och information om deras dataanvändning.
  6. Tryck på ett program för att visa fler detaljer.
Relaterade guider