HTC Desire 828‎

Korisnička uputstva

< < Menu

Pravljenje više prostora u memoriji

Dok upotrebljavate HTC Desire 828 , vremenom će se akumulirati podaci i popunjavati memoriju. Evo nekoliko saveta kako povećati prostor u memoriji telefona.

Pokretanje čarobnjaka za memoriju

Oslobodite prostor u memoriji deinstaliranjem aplikacija i brisanjem datoteka koje više ne želite da zadržite. U meniju Podešavanja, dodirnite Memorija > Napravi više prostora.

Upravljajte fotografijama i video-zapisima

  • Nakon kreiranja serije snimaka fotoaparatom, zadržite samo najbolju sliku. Izbrišite ostale ako Vam nisu potrebne.
  • Nakon uređivanja fotografije ili izrezivanja video-zapisa, originalna datoteka ostaje sačuvana. Možete izbrisati originalne datoteke ili ih premestiti u onlajn memoriju ili na svoj računar.
  • Ako šaljete video- zapise putem MMS-a, upotrebite manju rezoluciju. Video- zapisi visoke rezolucije zauzimaju više mesta. U Podešavanjima Kamera, dodirnite Kvalitet video-zapisa za promenu rezolucije.

Uklonite teme koje ne koristite

Teme mogu brzo zauzeti mesto za skladištenje, jer sadrže slike, zvukove i ikone. Uklonite teme koje ne koristite. Pogledajte Brisanje teme.

Kreiranje rezervne kopije podataka i datoteka

Čuvajte samo najnovije podatke aplikacija i podatke koje često koristite. Možete kreirati rezervnu kopiju podataka i datoteka. Za savete, pogledajte Načini kreiranja rezervne kopije datoteka, podataka i podešavanja.

Onemogućavanje nekih aplikacija

Pogledajte Isključivanje aplikacija.

Premeštanje nekih aplikacija na memorijsku karticu

Neke aplikacije trećih strana mogu da se premeste iz memorije telefona na memorijsku karticu. Idite na Podešavanja > Aplikacije > Na SD karticu da biste videli koje aplikacije mogu da se premeste. Za premeštanje, dodirnite aplikaciju, a zatim dodirnite Premesti.

Važno:
  • Premeštanjem aplikacija na memorijsku karticu ne pravi se sigurnosna kopija aplikacija. Ako izvršite fabrički reset, Vaš telefon će izgubiti te aplikacije. Biće potrebno da ih ponovo instalirate.
  • Kada izvadite memorijsku karticu i ubacite je u drugi telefon, aplikacije na memorijskoj kartici se neće automatski instalirati na drugi telefon. Biće potrebno da ih ponovo instalirate.
Da li je ova informacija bila od pomoci?

Ne mozete da pronadjete ono sto Vam je potrebno?