HTC Desire 828‎

Guide Downloads

< < Menu

Saveti za produžavanje trajanja baterije

Trajanje energije baterije nakon punjenja zavisi od toga kako koristite svoj HTC Desire 828 uređaj. Upravljanje energijom za HTC Desire 828 vam pomaže u povećanju radnog veka baterije.

Ukoliko želite više kontrole tako što ćete sami izmeniti podešavanja, isprobajte neke od ovih saveta za štednju baterije.

Provera korišćenja baterije

Praćenje upotrebe baterije može Vam pomoći u utvrđivanju funkcija koje najviše troše energiju, pa možete odabrati šta u vezi sa tim želite učiniti. Za više pojedinosti, pogledajte Provera potrošnje baterije.

Upravljanje vezama

 • Isključite bežične veze, kao što su mobilni prenos, Wi‍-Fi ili Bluetooth, kada ih ne koristite.
 • GPS uključite samo onda kada treba precizno da odredite lokaciju, na primer, kada koristite aplikacije kojima je za rad potrebna lokacija ili koje služe za navigaciju. Pogledajte Uključivanje i isključivanje usluga lokacije.
 • Ukoliko je opcija Režim mirovanja omogućena u meniju Podešavanja > Napajanje, u vreme slabog saobraćaja Vaš telefon će isključiti vezu za prenos podataka nakon što je ekran bio isključen 15 minuta i nema aktivnosti mreže (nema preuzimanja, striminga niti korišćenja podataka). Veza za prenos podataka se ponovo uspostavlja kada se ekran ponovo uključi.
 • Uključite opciju Profil letenja samo kad Vam nije potrebna veza sa Internetom i kada ne želite primati pozive i poruke.

Upravljanje ekranom

Smanjenje svetline, ostavljanje ekrana da „spava​“‍ kada se ne koristi i jednostavno korišćenje pomažu pri uštedi energije baterije.

 • Koristite automatsku svetlinu (default) ili ručno smanjite osvetljenje.
 • Postavite isključivanje ekrana za kraće vreme.
 • Nemojte koristiti živu pozadinu za Početni ekran. Animirani efekti su lepi za pokazivanje drugima, ali opterećuju bateriju.

  Menjanje pozadinske slike u jednobojnu, crnu pozadinu, takođe, može pomoći. Što je manje boje prikazano na ekranu, manje se opterećuje baterija.

Za više informacija, pogledajte Podešavanja i sigurnost i Lična podešavanja.

Upravljanje aplikacijama

 • Instalirajte najnovija ažuriranja softvera i aplikacija. Neka ažuriranja ponekad poboljšavaju upotrebu baterije.
 • Uklonite ili deaktivirajte aplikacije koje nikad ne koristite.

  Mnoge aplikacije pokreću procese ili sinhronizuju podatke u pozadini, čak i kada ih ne upotrebljavate. Ako postoje aplikacije koje Vam više ne trebaju, obrišite ih.

  Ako je aplikacija unapred instalirana i ne može se obrisati, još možete sprečiti njen neprekidan rad ili sinhronizovanje podataka tako što ćete je deaktivirati. Pogledajte Isključivanje aplikacija.

Ograničavanje pozadinskog sinhronizovanja i procesa prenosa podataka

Pozadinsko sinhronizovanje i procesi prenosa podataka mogu veoma opteretiti bateriju ukoliko imate veliki broj aplikacija koje ih koriste. Preporučljivo je ne dozvoljavati aplikacijama da često sinhronizuju podatke. Odredite kojim aplikacijama se može postaviti manja učestalost sinhronizacije ili ručna sinhronizacija.

 • U Podešavanjima dodirnite Nalozi i sinhronizacija i proverite koje se vrste podataka sinhronizuju na vašim onlajn nalozima. Kada baterije počne ponestajati, privremeno onemogućite sinhronizaciju nekih podataka.
 • Ako imate puno e-mail naloga, pokušajte da smanjite učestalost sinhronizovanja nekih od njih.

  U aplikaciji Pošta izaberite nalog, dodirnite > Podešavanja > Sinhronizacija, pošalji i primi, a zatim prilagodite podešavanja pod Raspored sinhronizacije.

 • Kada ne putujete sa jednog mesta na drugo, sinhronizujte vremensku prognozu samo na Vašoj trenutnoj lokaciji umesto u svim Vašim navedenim gradovima. Otvorite aplikaciju Vremenska prognoza, zatim dodirnite da izmenite i uklonite nepotrebne gradove.
 • Mudro izaberite vidžete.

  Neki vidžeti konstantno sinhronizuju podatke. Razmislite o uklanjanju onih koji nisu važni sa Vašeg Početnog ekrana.

 • U aplikaciji Play Store, dodirnite > Podešavanja, pa uklonite potvrdu pored stavke Dodaj ikonu Početnom ekranu radi sprečavanja automatskog dodavanja prečica za aplikacije na Početnom ekranu kad god instalirate nove aplikacije. Dodirnite Automatsko ažuriranje aplikacija > Ne ažuriraj aplikacije automatski, ukoliko Vam je prihvatljivo ručno ažuriranje aplikacija iz Play Store.

Ostali saveti

Kako biste uštedeli još energije, pokušajte sledeće:

 • Smanjite jačinu zvuka tona zvona i medija.
 • Smanjite upotrebu vibracija i zvukova. U Podešavanjima dodirnite Zvuk i obaveštenja, zatim odaberite zvukove koji Vam nisu potrebni i onemogućite ih.
 • Proverite podešavanja aplikacija kako biste pronašli još opcija koje Vam omogućavaju da uštedite energiju baterije.
Was this information helpful?

Can’t find what you’re looking for?