Nova verzija Androida 4.0 često postavljana pitanja

Nova verzija Androida 4.0 Često postavljana pitanja

Kakav je vremenski plan za nadogradnju na Android 4.0?

Većina uređaja će dobiti nadogradnju u junu i julu 2012. godine, a očekujemo da će nadogradnje za sve najavljene uređaje biti gotove do avgusta 2012. godine.

Moj telefon nije dobio nadogradnju za Android 4.0, mada su ga drugi sa istim uređajima dobili. Zašto?

Zbog lokalizacije, testiranja i dobijanja odobrenja od strane partnera, nove verzije se ne distribuiraju svim uređajima istovremeno. Za uređaje sa kojima radi veliki broj operatera u mnogim zemljama, da bi stigla do svih, distribucija može potrajati i do 45 dana od izlaska nove verzije na tržište.

Ako vaš telefon nije dobio novu verziju ni posle perioda od 45 dana, idite na meni Podešavanja > O > Ažurne verzije softvera da biste na svom uređaju ručno proverili nove verzije. Ako vaš uređaj i dalje ne prikazuje novu verziju, molimo da kontaktirate korisničku podršku.

Koji uređaji neće dobiti Android 4.0?

Naporno radimo da bismo obezbedili da svaki naš proizvod korisnicima pruži optimalno iskustvo i zato će neki proizvodi ostati na svojoj trenutnoj verziji Androida. U principu, uređaji sa 512MB ROM ili manjom memorijom neće se nadograđivati na Android 4.0. To se odnosi na HTC ChaCha, HTC Salsa, HTC Wildfire S, HTC Explorer, HTC Desire HD i druge uređaje.

HTC tableti, uključujući HTC Flyer, HTC EVO View 4G i HTC Jetstream, ostaju na verziji Androida 3.2 (Honeycomb).

Nadogradnje nisu isto što i postojeća podrška. Uređaji koji se ne nadograđuju na Android 4.0 i dalje će dobijati softverska poboljšanja, bezbednosne ispravke i tehničku podršku ako je potrebno.

Zašto je potrebno toliko vremena za izbacivanje nove verzije na tržište?

Naš cilj je da obezbedimo da nadogradnja pruži jednako ili bolje iskustvo korisnicima, a to podrazumeva visoke standarde kvaliteta u pogledu kompatibilnost hardvera, adaptiranja uređaja ili posebnih prilagođavanja za operatere, testiranja koja obavlja HTC sa partnerima, hardverskih ograničenja za adresiranje uređaja i mnogih drugih faktora.

Koja verzija softvera HTC Sense dolazi sa novom verzijom Androida 4.0?

Nadogradnja na Android 4.0 će sadržati Sense 3.6.

Zašto ažuriranje Androida 4.0 ne obuhvata Sense 4?

Neki aspekti softvera Sense 4 zahtevaju poseban hardver koji nije dostupan na svim uređajima.