Tips for å ta bedre bilder

For å ta bedre bilder med Kamera-appen følger her noen tips om hva du bør gjøre mens du tar bilder.

Forbedre fokus

• HTC One M9 Prime Camera Edition har autofokus, som fungerer best på et motiv som ikke beveger seg for mye. Hvis du vil endre fokus i søkeren, klikker du på motivet du vil fokusere på.
  • Hvis motivet er i bevegelse, trykker du på og holder motivet i søkeren for å låse fokuset.

Ta godt belyste fotografier

• HTC One M9 Prime Camera Edition justerer automatisk fokus og eksponering. Hvis bildet virker undereksponert, klikker du på en del av bildet som ligger i skygge. I det motsatte tilfellet klikker du på et godt belyst objekt i bildet hvis bildet virker overeksponert. Fokuser på et objekt med en nøytral tone for en balansert eksponering. Husk at å klikke på et annet objekt kan forskyve fokus fra motivet.
  • Hvis det finnes deler av bildet som ligger i skygge, mens andre ligger i høylysområder, bruker du HDR-modus til å fange flere bilder av forskjellige eksponeringer og kombinerer dem til ett bilde. Hold HTC One M9 Prime Camera Edition stødig eller plasser det på en plan overlate når du bruker HDR.

• Når du tar et panoramabilde, bør du vurdere hele motivet og fokusere på et objekt med nøytral tone for å holde eksponeringen balansert i det sammensatte bildet.

Andre tips

• I Kamera-innstillinger klikker du på Rutenett som hjelp til å ramme inn motivet bedre eller forbedre sammensetningen.
  • Etter at du har tatt bildet, kan du fortsette å finjustere kontrasten, lysstyrken og andre innstillinger i Bilderedigering.