Android 8.0

Android 8.0 tilbyr nye funksjoner som gjør det enda mer praktisk å arbeide med apper og innstillinger. Her er en oversikt over de nye funksjonene.

Bilde-i-bilde

Vil du se en video ved hjelp av en annen app mens du chatter samtidig? Bruk bilde-i-bilde-funksjonen til å minimere videoen til et lite vindu. Hvis du vil ha detaljer, se Bruke bilde-i-bilde.

Slumrevarslinger

Avvis varslinger midlertidig for å gjøre varslingspanelet eller den låste skjermen mer ryddig.

Du finner flere detaljer under Administrere appvarsler eller Lås skjerm.

Ikonskilter

Bruk ikonskilter hvis du vil vite med det samme om du har ventende varslinger for en app. En liten prikk vises på et appikon når det finnes et varsel du kan ha gått glipp av. Prikker vises på appikoner både på skjermbildet Alle apper og på startskjermbilde. Trykk på og hold appikonet for å vise en komprimert versjon av de tilgjengelige varslene. Se Slå ikonskilter av eller på.

Ombygd Innstillinger-skjermbilde

Hovedskjermbildet for Innstillinger er omorganisert for å gjøre det kortere og enklere. Klikk på en kategori og naviger til ønsket innstilling.

Ser du etter en innstilling, men husker ikke hvor den er? Det er bare å gjøre et søk. Klikk på og skriv inn de første få bokstavene i innstillingen du ser etter. I resultatlisten klikker du på ønsket element for å gå direkte til det aktuelle skjermbildet.

Andre funksjoner

• Føl deg tryggere når du installerer apper fra andre kilder enn Google Play Butikk. Å gi tillatelse til å laste ned og installere apper fra ukjente kilder skjer nå enkeltvis app for app. Se Laste ned apper fra Internett.
  • Det finnes en innebygd filbehandlingsapp som i øyeblikket lar deg gjøre enkle ting med mediefilene dine, for eksempel kopiering, flytting og sletting. På startskjermbildet sveiper du opp, finner frem til og klikker på Filer.