Hva bør jeg gjøre hvis telefonen ikke lades?

Når en telefon lader, vil skjermen vanligvis også vise et ladeikon, enten på statuslinjen hvis telefonen er slått på, eller i midten av skjermen hvis telefonen er slått av.
Varsellampen vil også tennes.

Hvis det virker som telefonen ikke lades, er det viktig å kontrollere alle ladekomponentene for å finne årsaken.

• Prøv å lade telefonen ved hjelp av en stikkontakt og ikke gjennom en USB-port på datamaskinen. Enkelte datamaskiner vil deaktivere lading via USB-porter for å bevare energi, som kan forhindre at telefonen lades.
  • Sørg for at stikkontakten leverer strøm til laderen ved å koble en annen strømdrevet telefon i kontakten.
  • Bruk den originale HTC-laderen og ladekabelen som fulgte med telefonen. Tredjeparts ladere og kabler vil kanskje ikke fungere korrekt. De kan dessuten skade telefonen.
  • Kontroller at det ikke finnes skader, for eksempel knekk i ledningen, oppflising, bøyde kontakter eller lignende på laderen eller kabelendene.
  • Kontroller ladeporten på telefonen for å se etter skade på pinnene eller andre maskinvarekomponenter, og fjern smuss og lo nøye.
Etter at du har sjekket alle komponenter, slår du av telefonen helt ved å trykke på AV/PÅ og klikke på Slå av. Deretter plugger du inn laderen og venter 2 til 3 minutter. Hvis batteriet er tappet helt ut, kan det ta opptil 2 minutter før det vises at telefonens lades.

Hvis det virker som telefonen ikke lades og ikke vil slås på, kobler du telefonen til laderen og holder nede VOLUM OPP-, VOLUM NED- og AV/PÅ-knappen i opptil 2 minutter. Dette vil fremtvinge omstart av telefonen og gjenoppta normal lading.

Merk: Ikke alle telefonmodeller har en varsellampe.