Backup and Transfer

Biztonsági mentés készítése Android 8 telefonról

Az Android 8 rendszert futtató HTC telefonokon a következőkről tud biztonsági mentést készíteni Google Drive tárhelyére Google fiókja segítségével.
Kezdőképernyő Háttérkép
Alkalmazáslista
  • Az Google Play áruházonon keresztül telepített alkalmazások.
  • Az alkalmazásképernyők rácsmérete, rendezési sorrendje és az Egyéni nézetben létrehozott alkalmazásmappák.
Alkalmazásadatok és beállítások
  • Szöveges SMS üzenetek
  • Híváslista.
  • Az Edge Sense által rögzített minden alkalmazáson belüli művelet.
  • Google Naptár- és Gmail-beállítások.
  • Google fiókjába szinkronizált adatok, például Google névjegyek és naptáresemények.
  • A HTC alkalmazásokban lévő adatok, például az Emberek alkalmazás névjegyei, melyeket a telefonra mentett, az Óra és Időjárás városlistája, valamint a Levelezés alkalmazás fiókjai.
  • A telepített, harmadik féltől származó alkalmazások adatai és beállításai, amennyiben ezek az alkalmazások engedélyezik azt.
Eszközbeállítások Csengőhangok, Wi‍-Fi hálózatok és azok jelszavai, és bizonyos készülékbeállítások.

Ha telefonját Android 7-ről frissítette Android 8-ra, kövesse a korábban használt módszert. Lásd Biztonsági mentés készítése Android 6 vagy 7 telefonról.

Megjegyzés: A telefonján, például az Android 6-os verziójáról 7-esre, majd Android 8-asra frissített HTC 10 készülékén lévő SMS üzenetek biztonsági mentéséhez el kell távolítania Google fiókját –azt, amit biztonsági mentéshez használ –, majd újra be kell jelentkeznie a fiókba.

Kövese a lenti lépéseket a gyárilag Android 8 rendszerű HTC telefonok biztonsági mentéséhez.

  1. Nyissa meg a Beállításokat, majd érintse meg a Rendszer > Biztonsági mentés lehetőséget.
  2. Ehhez be kell kapcsolni a Biztonsági mentés Google Drive-ra beállítást.
  3. Biztonsági mentés céljából használja azt a Google fiókját, mellyel telefonjára bejelentkezett.

    Vagy érintse meg a Fiók biztonsági mentése lehetőséget, hogy másik Google fiókot vegyen fel, és azt használja biztonsági mentéshez.

  4. Érintse meg az Alkalmazásadatok lehetőséget, majd ellenőrizze, hogy az Automatikus helyreállítás be van-e kapcsolva.

    Ez engedélyezi, hogy egy alkalmazás adatai és beállításai is visszaállításra kerüljenek, amikor egy alkalmazást egy másik telefonra állít vissza.

Az Automatikus biztonsági mentés rendszeres időközönként biztonsági mentést készít telefonjáról egy privát mappába a Google Drive tárhelyén. Erre 24 óránként kerül sor, amikor Ön éppen nem használja a telefont, tölti azt, valamint a készülék csatlakozik Wi‍-Fi hálózatra.

A biztonsági mentések helyigénye nem csökkenti a Google Drive tárhelykvótát. A nagyméretű, illetve az alkalmazások fejlesztői által kihagyottként megjelölt fájlokról nem készül biztonsági mentés.