Datan käytön hallinta

Jos sinulla on datan käyttörajoitus, on tärkeää pitää silmällä aktiviteetteja ja sovelluksia, jotka yleensä lähettävät ja vastaanottavat dataa, kuten webin selaus, online-tilien synkronointi, sähköpostien lähetys sekä tilapäivitysten jakaminen.

Tässä on muita esimerkkejä:

• Web-videoiden ja musiikin suoratoisto
  • Online-pelien pelaaminen
  • Sovellusten, karttojen ja tiedostojen lataus
  • Sovellusten päivitys tietoja ja syötteitä varten
  • Tiedostojen lähetys ja varmuuskopiointi verkkotallennustilaan
  • HTC One A9 -puhelimen käyttö Wi‍-Fi-verkkopisteenä
  • Mobiilidatayhteyden jakaminen USB-jakamisella

Yhdistä Wi‍-Fi-verkostoon aina kuin vain mahdollista ja määritä online-tilisi sekä sähköpostisi synkronoimaan harvemmin säästääksesi datan käyttöä.

Dataverkkovierailun avaaminen tai katkaiseminen

Yhdistä matkapuhelinoperaattorisi kumppanin verkkoihin ja käytä datapalveluja, kun olet matkapuhelinoperaattorisi verkon ulkopuolella.

Varoitus: Datapalvelujen käyttäminen verkkovierailun aikana voi tulla kalliiksi. Tarkista matkapuhelinoperaattoriltasi verkkovierailuhinnat ennen kuin käytät dataverkkovierailua.
  1. Napauta Alku-näytössä ja paikallista ja napauta sitten Asetukset.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Valitse Dataverkkovierailu-valintaruutu tai poista sen valinta.

Datan käytön seuraaminen

Tarkkaile datankäyttöä estääksesi kuukausittaisen tietokiintiösi ylittämisen.
Huomautus: HTC One A9 -puhelimen mittaama datankäyttö voi olla eri ja pienempi kuin todellinen datankäyttösi.
  1. Napauta Alku-näytössä ja paikallista ja napauta sitten Asetukset.
  2. Napauta Langaton ja verkot -näytöllä Lisää.
  3. Napauta Datan käyttö.
  4. Valitse Mobiili-välilehdessä Rajoita mobiilidatan käyttöä ja napauta OK poistaaksesi datayhteyden käytöstä automaattisesti saavuttaessasi asetetun käyttörajan.
  5. Vedä ylärajaviivaa asettaaksesi kuukausittaisen datan käyttörajasi.
  6. Valitse Ilmoita minulle datankäytöstä ja vedä alailmoitusviiva asettaaksesi ilmoituksen ennen kuin saavutat kuukausittaisen datan käyttörajasi.
  7. Napauta Nollaa datan käyttö ja aseta kuukauden päivä, jolloin käyttökautesi alkaa alusta. Tämä päivämäärä on yleensä kuukausittaisen laskutuskautesi alkupäivä.
Vihje: Jos olet yhdistämässä HTC One A9 -puhelinta toiseen langattomaan Wi‍-Fi-verkkopisteeseen, napauta > Hotspot rajoittaaksesi mahdollisesti lisäkuluja aiheuttavan taustadatan latautumista.

Sovellusten datankäytön tarkastelu

1. Napauta Alku-näytössä ja paikallista ja napauta sitten Asetukset.
  2. Napauta Langaton ja verkot -näytöllä Lisää.
  3. Napauta Datan käyttö.
  4. Vieritä näyttöä alas nähdäksesi sovellusluettelon ja niiden datakäyttötiedot.
  5. Napauta sovellusta nähdäksesi lisätietoja.
Asiaan liittyvät käyttöohjeet