Vinkkejä akkukeston pidentämiseen

Akkusi uudelleenlatauksen aikaväli riippuu siitä, miten käytät HTC One A9 -puhelinta. Kokeile näitä vinkkejä pidentääksesi akkukestoa.

Käytä virranhallintaominaisuuksia

• Kytke Virransäästötila ja Äärimmäinen virransäästötila päälle Asetuksissa.
  • Akun käytön seuranta auttaa tunnistamaan, mikä käyttää eniten virtaa, joten voit valita, miten toimia sen kanssa. Lisätietoja kohdassa Akkukäytön tarkistaminen

Yhteyksien hallinta

• Kytke langattomat yhteydet, kuten mobiilidata, Wi‍-Fi tai Bluetooth pois päältä, kun ne eivät ole käytössä.
  • Kytke GPS päälle vain, kun tarkka sijainti on tarpeen, kuten navigoitaessa tai käytettäessä sijaintiin perustuvaa sovellusta. Katso Sijaintipalvelujen kytkeminen päälle tai pois.
  • Kytke lentokonetila päälle, kun et tarvitse langattomia yhteyksiä etkä halua vastaanottaa puheluja tai viestejä.

Näytön hallinta

Kirkkauden vähentäminen, näytön lepotila käyttämättömänä ja sen pitäminen yksinkertaisena auttavat säästämään akun virtaa.

• Käytä automaattista kirkkautta (oletusasetus) tai vähennä kirkkautta manuaalisesti.
  • Määritä näytön pimenemisaika lyhyemmäksi.
  • Älä käytä live-taustakuvaa Alkunäytöllä. Animoituja tehosteita on hauska esitellä muille, mutta ne kuluttavat akkua.

Taustakuvan vaihtaminen pelkäksi mustaksi voi myös auttaa vähän. Mitä vähemmän värejä näytetään, sitä vähemmän akkua kuluu.

Lisätietoja kohdassa Asetukset ja suojaus ja Personalisointi.

Hallitse sovelluksiasi

• Akun optimointi auttaa pidentämään akun valmiustila-aikaa. Katso Akun optimointi sovelluksille.
  • Asenna viimeisimmät ohjelmisto- ja sovelluspäivitykset. Päivityksiin kuuluu joskus akkukestoa parantavia ominaisuuksia.
  • Poista tai ota pois käytöstä sovellukset, joita et käytä koskaan.

Monet sovellukset käyttävät prosesseja tai synkronoivat tietoja taustalla, vaikket edes käyttäisi niitä. Jos sinulla on sovelluksia, joita et enää tarvitse, poista ne.

Jos sovellus on esiladattu, eikä sitä voida poistaa, sovelluksen poistaminen käytöstä voi silti estää sitä olemasta jatkuvasti käytössä tai synkronoimasta tietoja. Katso Sovelluksen ottaminen pois käytöstä.

Rajoita taustatietoja ja -synkronointia

Taustatiedot ja synkronointi voivat kuluttaa akkua paljon, jos monet sovellukset synkronoivat tietoja taustalla. On suositeltavaa rajoittaa sovellusten liiallista tietojen synkronointia. Määritä, mitkä sovellukset voi asettaa synkronoimaan harvemmin tai manuaalisesti.

• Napauta Asetukset-kohdassa Tilit ja synkronointi ja tarkista, minkä tyyppistä dataa verkkotileilläsi synkronoidaan. Kun akku on loppumaisillaan, ota joidenkin tietojen synkronointi tilapäisesti pois käytöstä.
  • Jos sinulla on monta sähköpostitiliä, harkitse joidenkin synkronointitiheyden harventamista.

Valitse Sähköposti-sovelluksessa tili, napauta > Asetukset > Synkronointi, lähetys ja vastaanotto ja määritä sitten asetukset Synkronointiaikataulussa.

• Kun et ole matkalla paikasta toiseen, synkronoi vain nykyisen sijaintisi sääpäivitykset, eikä kaikkien valitsemiesi kaupunkien. Avaa Sää-sovellus ja napauta sitten muokataksesi ja poistaaksesi tarpeettomia kaupunkeja.
  • Valitse pienohjelmat harkiten.

Jotkin pienohjelmat synkronoivat tietoja jatkuvasti. Harkitse sellaisten poistamista, joiden ei tarvitse olla Alkunäytölläsi.

• Napauta Play Store -kaupasta > Asetukset ja poista Lisää kuvake alkunäytölle -valinta välttääksesi sovellusten pikakuvakkeiden automaattisen lisäyksen Alkunäytölle uusien sovellusten yhteydessä. Napauta myös Päivitä sovellukset automaattisesti > Älä päivitä sovelluksia automaattisesti, jos haluat itse päivittää sovellukset manuaalisesti Play Store -kaupasta.

Muita vihjeitä

Pidentääksesi akun ikää vielä vähän, kokeile näitä:

• Hiljennä soittoäänen ja median äänenvoimakkuutta.
  • Minimoi värinän ja äänen kaiun käyttö. Napauta Asetukset Ääni ja Ilmoitus-kohtaa ja valitse, mitkä voit ottaa tarpeettomina pois käytöstä.
  • Tarkista sovellustesi asetukset, joista voit löytää lisävalintoja akun käytön optimoimiseksi.