Akun optimointi sovelluksille

Kun sinulla on päällä yhteyksiä, kuten Wi‍-Fi, kun puhelin on lepotilassa, jotkut sovellukset voivat jatkaa edelleen akun käyttöä. Alkaen Android 6.0:sta akun optimointi on otettu käyttöön kaikille sovelluksille oletuksena, mikä auttaa pidentämään akun valmiustila-aikaa, kun et käytä puhelinta.

Puhelimen on oltava pitkään käyttämättömän, ennen kuin akun optimointi käynnistyy.

Akun optimointi sovelluksille -valinnan kytkeminen pois päältä

Jos käytössä on sovelluksia, joille et halua ottaa käyttöön akun optimointia, voit kytkeä ominaisuuden pois päätä kyseisiltä sovelluksilta.
  1. Napauta Alkunäytössä > Asetukset > Virta.
  2. Napauta Akun optimointi.
  3. Napauta Ei optimoitu > Kaikki sovellukset nähdäksesi täydellisen luettelon sovelluksista.
  4. Kytkeäksesi akun optimoinnin pois päältä sovelluksessa, napauta sovelluksen nimeä ja napauta sitten Älä optimoi > Valmis.

Toista sama kytkeäksesi optimoinnin pois päältä muista sovelluksista.

Suodattaaksesi luettelon ja nähdäksesi, mistä sovelluksista akun optimointi on otettu pois käytöstä, napauta Kaikki sovellukset > Ei optimoitu.