Pysyn kehotuksia saavana myöntämään käyttöoikeuksia sovelluksia käyttäessäni. Miksi?

Suojatakseen puhelintasi ja tietosuojaasi Android 6.0 Marshmallow on kehittänyt tavan, jolla sovelluksille annetaan käyttöoikeus tiettyihin tietoihin tai ominaisuuksiin, kuten yhteystietoihin tai mikrofoniin. Kun avaat sovelluksia ensimmäistä kertaa, saat kehotuksen myöntää käyttöoikeuksia, jolloin saat lisää hallintaa sovelluksiin, joihin sinulla on valtuutettu käyttö.
  • Jos valitset Kiellä, et ehkä voi käyttää sovellusta tai sen koko toiminnallisuutta.
  • Jos epäilet, että jokin sovellus on pahantahtoinen tai pyytää tarpeettomia käyttöoikeuksia, sinun tulee valita Kiellä suojataksesi puhelintasi.
  • Jollet pysty avaamaan sovellusta tai joidenkin sen toimintojen käyttö tuottaa vaikeuksia, olet ehkä kieltänyt joitakin käyttöoikeuksia.

Ottaaksesi ne käyttöön, siirry kohtaan Asetukset > Sovellukset ja napauta sitten sovellusta, jota haluat määrittää. Napauta Luvat ja valitse sitten käyttöön otettavat käyttöoikeudet.