Sådan tager du billeder i Bokeh-tilstand

I Bokeh-tilstand kan du tage billeder med en fin uskarp baggrund. Du kan gøre baggrunden uskarp automatisk, eller du kan manuelt justere uskarpheden, før du tager billedet.
Vigtigt:
  • For at få en fin uskarp´baggrund i dine billeder, skal den ideelle afstand mellem dig og dit motiv være 50-200 cm.
  • Der skal være god belysning for at du kan bruge Bokeh-tilstand.
  • Nogle funktioner som fx zoom, blitz, touch autofokus og kontinuerlige billeder er ikke tilgængelige i Bokeh-tilstand. HDR Boost er heller ikke tilgængelig.
  1. Startskærmen skal du trykke på kameraikonet for at åbne programmet Kamera.
  2. Skift til en af funktionerne Foto eller Selfie-billede. Se Vælge en optagetilstand for detaljer.
  3. Tryk på Bokeh off icon for at gå igennem indstillingsmulighederne for Bokeh-tilstand.
    Ikon Stat
    Bokeh off icon Fra
    Bokeh auto icon Auto Bokeh
    Bokeh manual icon Manuel Bokeh
  4. Hvis du har valgt Manuel Bokeh, trækker du skyderen til højre eller venstre for at forøge eller reducere uskarpheden i baggrunden.
    Screen showing Bokeh mode
  5. Når du er færdig, trykker ud på Camera shutter button. Eller du kan blot klemme på de nedre sider af telefonen.

Redigere billeder, du har taget i Bokeh-tilstand

Når du har optaget i Bokeh-tilstand, kan du redigere dine billeder for at justere uskarpheden i baggrunden. Du kan endda ændre fokus til et andet motiv eller område i billedet.
  1. Når du har taget billedet, trykker du på det lille miniaturebillede for at åbne billedet med bokeh-effekten.

Eller du kan åbne programmet Billeder og finde og åbne billedet. Billeder, taget i Bokeh-tilstand, er markeret med ikonet Bokeh indicator.

2. Tryk på > Editor til Bokeh-tilstand.
  3. Hvis du vil fokusere på et andet motiv eller område i billedet, skal du blot trykke på det.
  4. Træk skyderen for at justere uskarphedsniveauet for baggrunden eller forgrunden, afhængigt af hvilken del af billedet, der er i fokus.
  5. Tryk på Accept button, når du er færdig.

Det redigerede billede gemmes som en nyt billede. Det originale billede forbliver uredigeret.