HTC U11‎

< < Menu

Hvorfor slukker telefonen af sig selv?

Der kan være flere grunde til, hvorfor en telefon slukker eller slukker skærmen. Prøv nedenstående tips, som kan hjælpe med at løse problemet.

Tjek om telefonen er i dvale.

Tjek først, om telefonen faktisk er slukket, ved at trykke på TÆND/SLUK. Hvis skærmen straks vender tilbage til den samme skærm som før, slukkede telefonen ikke. Skærmen slukker automatisk efter en vis periode, hvilket er normalt. Du kan tilpasse, hvor længe skærmen skal være tændt, under Indstillinger, hvor du gør et af følgende:
  • Tryk på Skærm og fingerbevægelser.
  • Tryk på Skærm, bevægelser og taster.
  • Tryk på Skærm.

Oplad batteriet

Hvis telefonen er helt slukket, skal du sikre dig, at den er ladet op. Slut telefonen til en oplader og tjek batteriniveauet. Når telefonens batteri er tilstrækkelig lavt, slukker telefonen automatisk.

Find det program, der forårsager problemet

Sommetider kan et program forårsage ustabil software, som vil få telefonen til at slukke af sig selv. Dette er sandsynligvis årsagen, hvis telefonen kun slukker sig selv, når du bruger visse programmer eller udfører specifikke opgaver.
  • Afinstaller alle programmer til opgavestyring eller batteribesparelse.
  • Tjek om telefonen kun slukker sig selv, når du bruger et bestemt program, eller når du udfører en bestemt opgave.
  • Sørg for alle dine programmer er opdateret i programmet Google Play Butik .
  • Afinstaller programmer, der blev installeret kort før problemet begyndte.

Opdater telefonens software

Hvis problemet ikke forårsages af et program, kan du søge efter opdateringer til telefonens software, og hvis der findes en opdatering, downloade og installere den.

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på , søg efter Softwareopdateringer og tryk så på den i søgeresultaterne.
    Bemærk: På visse telefonmodeller skal du muligvis søge efter Systemopdatering.
  3. Tryk på Kontroller nu.

Kontroller, om telefonen er usædvanligt varm

Hvis telefonen er usædvanlig varm at røre ved, kan den risikere at slukke af sig selv. Derved kan den køle af og forhindre mulig beskadigelse af dens komponenter.

Du kan forhindre, at telefonen slukker af sig selv på grund af høj temperatur:

• Undgå at bruge telefonen i direkte sollys eller i alt for varme omgivelser i længere tid.
  • Undgå at bruge programmer, der kræver en masse processorkraft eller videoeffekt i lange perioder ad gangen.
  • Hvis telefonen bliver varm under opladning, skal du koble opladeren fra, lukke alle kørende programmer og derefter lade telefonen køle af, før du genoptager opladning.
  • Brug en oplader og ladekabel fra HTC. Tredjeparts-opladere og -kabler fungerer muligvis ikke korrekt og kan medføre, at din telefon bliver varm under opladning.
Bemærk: Under normale omstændigheder bør din telefon aldrig blive så varm, at du brænder dig på den eller på anden måde får skader.

Foretag en nulstilling til fabriksindstillingerne via Indstillinger

Som en sidste mulighed kan du nulstille telefonen til fabriksindstillingerne. Før du gør det, skal du være opmærksom på følgende:
  • En nulstilling til fabriksindstillingerne vil slette alle data, mediefiler og andre filer fra telefonens hukommelse. Du vil miste dem og vil ikke være i stand til at gendanne dem, hvis du ikke har synkroniseret eller sikkerhedskopieret dem før. Kontroller, at du har sikkerhedskopieret alle vigtige oplysninger og filer, før du fortsætter.
  • Sørg for telefonen er opladet til mindst 35%, før du nulstiller, eller at den er tilsluttet en HTC-oplader og oplades aktivt.
  • Sørg for at du kender Google Kontonavn og adgangskode. Du skal bruge dem til at låse din telefon op efter nulstilling til fabriksindstillingerne.

Ved telefoner med Android 5 Lollipop eller nyere er Beskyttelse af enheden muligvis aktiveret, hvilket betyder, at du, efter en nulstilling til fabriksindstillingerne skal logge ind med samme Google-konto som før. Har du glemt adgangskoden til din Google-konto, kan du bruge din webbrowser på din computer til at gå til www.google.com/accounts/recovery og først nulstille adgangskoden.

Sådan foretager du en fabriksnulstilling:

1. Gå til Indstillinger.
  2. Gør et af følgende:
    • Tryk på System > Nulstil.
    • Tryk på Sikkerhedskopiér og nulstil.
  3. Tryk på Nulstilling af fabriksdata og derefter på Nulstil telefon.

Hvis du har sikkerhedslås på enheden, skal du også indtaste dine sikkerhedsoplysninger.

4. Tryk på Slet alting eller på OK, når du bliver bedt om det.

Telefonen vil genstarte og nulstille.

Afinstaller et program, der forårsager problemer

Når du har nulstillet telefonen, kan du tjekke, om telefonen slukker automatisk før og efter du geninstallerer dine programmer. Hvis problemet opstå igen, efter programmerne er geninstalleret, skyldes det sandsynligvis et program, og du vil være nødt til at afinstallere det pågældende program.