HTC One M9 Prime Camera Edition‎

< < Menu

Hvordan tager Kamera-programmet RAW-billeder?

Kamera-programmet tager et billede i både DNG RAW-format og i JPG-format.

Digital Negative (DNG) er et åbent standardformat for tabsfri RAW-billeder. Da en RAW-fil typisk fylder 2-6 gange mere end en JPEG-fil og ikke kan vises af de fleste billedfremvisere, tages billedet i både DNG- og JPG-format. Når du bruger programmet HTC Galleri, vil du se JPG-versionen af billedet med et -ikon, der viser, at der findes en DNG RAW-fil af billedet.

RAW-billeder behandles ikke, når de optages, og derved bevares flest mulige oprindelige billeddata som fx dynamisk område, så du kan justere lysmængden eller foretage professionelle tilpasninger med avancerede redigeringsværktøjer. Når du har foretaget justeringer, kan du gemme RAW-billedet som JPG-fil, hvis du vil printe eller dele det.