HTC One (M8)

User guides
Carrier

< < Menu

Varför finns det program på telefonen som kraschar och framtvingar avstängning?

I vissa fall kan ett program framtvinga avstängning, krascha, låsa sig ofta eller sluta svara, eller i allmänhet inte fungera som programmet var avsett. Detta kan bero på många faktorer, men de flesta problem med program kan åtgärdas genom att uppdatera programvaran eller rensa programdatan.

Programuppdateringar innehåller vanligtvis patchar för att åtgärda problem med programmet. Vissa programuppdateringar levereras via Google Play Store , medan andra finns i uppdateringar av enhetens programvara.

Rensa programdata

Rensa data från ett program tar bort alla inställningar, sparad information eller andra programkonfigurationer.
Viktigt: Innan du utför detta steg, se till att säkerhetskopiera viktig information.
  1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på Program eller Program och meddelanden > Programinformation.
  3. Hitta och tryck på programmet som har problem.
  4. Tryck på Rensa data eller Lagring > Rensa data.
  5. Tryck på OK för att bekräfta.

Uppdatera program från Google Play Store

Se till att alla dina program är uppdaterade, eftersom många programutvecklare tar med prestandaförbättringar i programdateringar.

1. Öppna programmet Play Butik.
  2. Tryck på Panelknapp och tryck sedan på Mina program och spel. I fliken Uppdateringar kommer tillgängliga uppdateringar för installerade program att visas.
  3. Tryck på Uppdatera alla för att uppdatera alla installerade program. Om du vill uppdatera särskilda program trycker du på Uppdatera-knappen bredvid programmet.

Uppdatera telefonens programvara

Om problemet inte orsakas av ett program, sök efter uppdateringar till telefonens programvara. Om det finns en uppdatering, hämta och installera den.

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på System > Om telefonen > Programuppdateringar eller Om > Programuppdateringar.
  3. Klicka på Sök nu.

Installera om ett program

Om programmet hämtades eller uppdaterades från Google Play Store -programmet kan ominstallation eller uppdatering av programmet lösa problemet.
  1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på Program eller Program och meddelanden > Programinformation.
  3. Välj programmet som har problem.
  4. Välj Avinstallera för program som laddats ner från Google Play Store -programmet eller Avinstallera uppdateringar för förinstallerade program. Välj OK för att bekräfta valet.
  5. Installera programmet eller uppdatera det igen via Google Play Store -programmet.