I den här sekretesspolicyn (”Policyn”) beskrivs hur HTC Corporation, HTC America, Inc., och närstående företag (”HTC” eller ”vi/vår/oss”) samlar in, använder och delar de personuppgifter som vi samlar in från dig som användare av HTC:s webbplatser, enheter, appar och tjänster (benämns gemensamt ”Tjänsterna”). HTC strävar efter att följa de lagar som gäller för vår hantering av information som vi samlar in om dig. Policyn omfattas av lagstiftning som kan vara striktare än vad som anges här.

Vi kan göra tillägg till och ändringar i Policyn med andra meddelanden. Vi kan även publicera olika sekretesspolicyer för vissa Tjänster. När vi gör det gäller inte den här Policyn. Till exempel gäller (om tillämpligt) särskilda sekretesspolicyer för information som samlas in från din enhet genom Berätta för HTC användning och Berätta för HTC felrapportering.

Obs! Leverantörer av trådlösa nätverk, mobiloperatörer och/eller appar, verktygsfält, tjänster, plugin-program, plattformar för sociala medier och webbplatser från utomstående parter kan också samla in, använda och dela information om dig, din enhet och din användning. HTC:s sekretesspolicy gäller inte för utomstående parter, deras produkter, åtgärder eller tjänster. HTC kan inte kontrollera hur utomstående parter samlar in, använder eller skyddar dina data. För att ta reda på hur utomstående parter hanterar dina data måste du läsa deras sekretesspolicyer. Hämta bara appar från, interagera bara med och anslut bara till utomstående parter som är trovärdiga.

  1. INFORMATION SOM DU GER OSS

    När du använder Tjänsterna kan du uppge information om dig själv till oss, både online och offline, till exempel namn, e-postadress, postadress, telefonnummer, faxnummer, födelsedag, enhets-ID, platsdata, operatör, bilder, filmer och demografiska uppgifter (kön, företags- eller organisationsnamn, yrke, språk, ort, land, postnummer, riktnummer, tidszon m.m.). Om du köper Tjänsterna från oss kan vi även spara dina kontokortsnummer eller andra betalningsuppgifter enligt gällande krav. Vi kan även behålla eller koppla information som du ger oss till information från andra källor, till exempel de sociala konton som du väljer att koppla till din användning av Tjänsterna, eller till information som vi får från andra företag.

  2. INFORMATION SOM VI SAMLAR IN AUTOMATISKT

    När du använder Tjänsterna samlar vi in viss information automatiskt. Vi kan samla in information om din användning av och aktivitet på Tjänsterna. När du besöker våra webbplatser kan den information som vi loggar automatiskt om dig till exempel innefatta operativsystem, IP-adress, åtkomsttider, webbläsare och val av språk samt webbplatsen du besökte innan du gick in på vår webbplats. När du använder våra enheter, hämtar och använder våra appar eller går in på Tjänsterna från din enhet kan vi även logga information om din enhet och din användning av våra appar och Tjänster. Den information som vi loggar om din enhet kan till exempel vara datumet då du aktiverade din enhet, plats, telefonnummer, enhetstyp, serienummer, enhets-ID:n (till exempel IMEI, MEID, serienummer, CID-, MID- och eMCC ID-nummer eller SIM-kort-ID), typer och versioner av mobila operativsystem på din enhet, appar och programvara som du installerar och använder och hur du använder dem, innehåll som du visar eller använder samt tidsstämplade loggar för datautbyte. Om du använder Tjänsterna för att säkerhetskopiera och lagra dina enhetsdata och ditt enhetsinnehåll hos en fristående, utomstående tjänsteleverantör samlar vi in viss information som behövs för att återställa dina data och ditt innehåll på enheten, till exempel dina enhetsinställningar och namnen på filer och appar som du vill säkerhetskopiera.

    Vi kan också logga information om dig med hjälp av webb-beacons, cookies, Local Shared Objects (LSO:er) och liknade metoder (exempel definieras nedan). Vi kan automatiskt koppla viss eller samtlig information som vi samlar in om dig med de här metoderna till information som du ger oss och all övrig information vi samlar in om dig enligt Policyn.

    • Webb-beacons. Webb-beacons är elektroniska bilder som vi kan använda på våra webbplatser eller i våra e-postmeddelanden för att leverera cookies, räkna antalet besök och förstå användning och hur effektiva våra kampanjer är, till exempel om du öppnar och agerar på ett e-postmeddelande vi har skickat till dig.
    • Cookies. Cookies är små datafiler som lagras av en webbplats på din hårddisk. Bland annat hjälper cookies oss att förbättra din upplevelse när du använder våra webbplatser och Tjänster. Vi använder cookies för att se vilka områden av våra webbplatser och vilka funktioner som är populära och räkna antalet besök på våra webbplatser. Vi använder också information som samlas in med cookies för att anpassa innehållet och rikta vår reklam. Om du vill veta mer om hur du kan hantera dina sekretess- och lagringsinställningar för cookies kan du klicka på länkarna nedan.

      För USA: http://www.allaboutcookies.org/

      För EU:http://www.youronlinechoices.com/

    • Local Shared Objects (”Flash-cookies”). Vi använder Local Shared Objects, eller Flash-cookies, för att spara dina inställningar, till exempel volymkontroll, och för att visa innehåll utifrån vad du tittar på för sidor på våra webbplatser för att göra ditt besök mer personligt. Flash-cookies skiljer sig från andra cookies genom mängden och typen av data som samlas in och det sätt som data sparas på. Om du vill veta mer om sekretess- och lagringsinställningarna för Flash-cookies kan du klicka på länkarna nedan.

      För USA: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager.html#117118

      För EU: http://www.youronlinechoices.com/


    • Användningsdata och felrapportering. Förutom den information vi samlar in automatiskt enligt beskrivningen ovan kan vi samla in mer detaljerade avidentifierade data om din enhetsanvändning och felrapporteringsdata om din enhet (tidigare kallat Berätta för HTC erfarenhet och Berätta för HTC felrapportering). Om du deltar i de här programmen hjälper du oss att förstå hur du använder din enhet och att förbättra HTC-enheter och andra produkter och tjänster från HTC och HTC:s betrodda partners. HTC kan göra dessa data identifierbara igen vid behov, till exempel när du behöver teknisk support, väljer att använda en specifik HTC-tjänst eller HTC-app eller skapar ett HTC-konto. Om du vill veta mer om användningen och felrapporteringen på din enhet och/eller ändra ditt val att delta går du till ”Inställningar” på din enhet. Inställningar för användning och feldata påverkar inte HTC:s insamling av avidentifierade aktiveringsdata eller data om specifika HTC-appar och HTC-tjänster som du väljer att använda, till exempel HTC-konto, och omfattas i övrigt av de begränsningar som beskrivs i Policyn.


    Även fristående leverantörer av analystjänster och annonstjänster, som beskrivs i avsnittet nedan, kan automatiskt samla in samma eller liknande information om dig och din enhet när du använder Tjänsterna, till exempel personlig information om dina onlineaktiviteter över tid och på olika webbplatser och i olika program.

  3. INFORMATION SOM SAMLAS IN GENOM REKLAM

    Vi kan låta utomstående reklamtjänstleverantörer visa annonser via Tjänsterna. Vi kan även använda utomstående parter för att leverera eller hjälpa oss att leverera HTC-reklam på utomstående parters webbplatser. För att kunna leverera reklamen samlar de utomstående parterna automatiskt in viss information om dig, dina enheter och din användning av Tjänsterna. Informationen kan omfatta dina besök på HTC:s och andras webbplatser och appar, din IP-adress, din Internetleverantör (ISP) och webbläsaren du använder för att besöka vår webbplats.

    Utomstående parter kan samla in information med hjälp av cookies (däribland Flash-cookies), webb-beacons, enhets-ID:n eller annan teknik. De utomstående parterna kan använda information som samlats in om dig för sina egna och andra utomstående parters ändamål, så att de kan anpassa sina annonser efter dina intressen och förstå hur HTC:s och andras webbplatser och appar besöks och används. Policyn gäller inte för, och vi ansvarar inte för, de cookies eller webb-beacons som utomstående parter använder eller är värd för. Om du vill veta hur utomstående parter och annonsörer använder cookies och annan teknik uppmanar vi dig att läsa deras sekretesspolicyer. Om du vill ha mer information om rutinerna för flera av våra vanliga annonstjänster klickar du här: http://www.networkadvertising.org/choices/

  4. ANVÄNDNING AV DINA PERSONUPPGIFTER

    HTC kan använda din information, däribland dina personuppgifter, för att

    • driva och förbättra våra webbplatser, produkter, Tjänster och marknadsföring
    • ge dig en upplevelse, innehåll, marknadsföring och rekommendationer som är personligt anpassade för dig i alla våra Tjänster
    • besvara dina kommentarer och frågor och tillhandahålla kundservice
    • leverera produkter och Tjänster som du beställer
    • skicka information till dig som rör dina förfrågningar och köp, till exempel bekräftelser, fakturor, teknisk information, uppdateringar, säkerhetsvarningar samt support och administrativa meddelanden
    • informera dig om tävlingar, kampanjer, vinster, kommande evenemang och nyheter om produkter och tjänster som HTC och våra utvalda partner erbjuder (detta gör vi utifrån dina val på det sätt som beskrivs i våra policyer) samt bearbeta och leverera anmälningar till tävlingar och vinster
    • koppla eller kombinera dina personuppgifter till annan information vi får om din användning av andra HTC-tjänster och från utomstående parter för de ändamål som vi anger i Policyn, till exempel för att förstå dig och dina behov och ge dig rekommendationer, bättre service och anpassad marknadsföring
    • skydda, undersöka och hindra bedräglig, otillåten eller olaglig verksamhet
    • filtrera innehållet som visas som en del av Tjänsterna
    • sammanställa användningsstatistik och annan statistik och insikter avseende Tjänsterna
    • underlätta delning av information och innehåll som du laddar upp via sociala medier.

  5. MER INFORMATION OM PLATSDATA

    När du använder vissa Tjänster kan vi samla in, bearbeta, lagra och dela dina exakta platsdata. Denna platsinformation kan innehålla den geografiska position där din enhet för stunden befinner sig. Den kan också innehålla namn på platser du har varit på, där du loggar in för att fastställa, logga eller dela din plats, platser du märker ut på en karta, geografisk position, datum och andra metadata för foton som du tagit, resvägar du har rest, hur nära du är andra enheter, till exempel Bluetooth-aktiverade enheter, Wi-Fi- routrar och tjänster som använder de enheterna (till exempel när en butik spårar hur du rör dig i syfte att samla in data för marknadsföringsändamål) och datum och tidpunkter då du befunnit dig på vissa platser. HTC kan dela dina platsdata med andra appleverantörer som kan visa att de har rätt behörighet. HTC kan koppla platsdata till personligt identifierbar eller identifierande information, till exempel ditt enhets-ID och din kontoinformation. Våra Tjänster kan också samla in exakta platsdata i avidentifierad form och vi kan dela dessa data med partner och operatörer för att förbättra funktioner och tjänster.

  6. DELNING AV DINA PERSONUPPGIFTER

    INFORMATION SOM DU DELAR

    Tjänsterna kan tillåta att du knyter kontakter och delar dina aktiviteter och kommentarer, ditt innehåll och din information offentligt eller med vissa utvalda personer. Du kan även ansluta till och dela din information på plattformar för sociala medier, webbplatser, appar och tjänster från utomstående parter (”Delningstjänster från utomstående parter”) via ”plugin-program”, widgetar, knappar och andra funktioner från utomstående parter som är tillgängliga på och anslutna till våra Tjänster. Tänk på att skydda din egen integritet när du väljer vem du knyter kontakt med och vad du delar och gör offentligt. Vi har ingen kontroll över sekretessen och säkerheten för den information du själv väljer att göra offentlig eller dela med dig av till andra. Vi kan inte kontrollera och ansvarar inte för Delningstjänster från utomstående parter eller deras åtgärder, vilket inkluderar de data som de kan samla in om dig och din enhet och hur de använder dina data. Läs sekretesspolicyerna för alla Delningstjänster från utomstående parter och ta reda på vilka sekretessrutiner de har.

    INFORMATION SOM VI DELAR

    Vi kan dela dina personuppgifter på följande sätt:

    • Med ditt medgivande. Du kan till exempel låta oss dela dina personuppgifter med våra partners på en gemensam webbplats, eller så kan du använda Tjänsterna för att ansluta till våra partners tjänster eller för att begära information av dem. Våra partners användning av dina personuppgifter regleras av deras sekretesspolicyer.
    • För en affärsuppgörelse (eller i förhandlingssyfte i samband med en affärsuppgörelse) som innebär försäljning eller överlåtelse av hela eller delar av vår verksamhet eller våra tillgångar. Affärsuppgörelser kan inbegripa sammanslagning, finansiering, förvärv eller konkursförhandlingar.
    • För juridiska ändamål eller av säkerhetsskäl, till exempel för att
      • följa lagar och föreskrifter och uppfylla rättsliga förelägganden och rättsliga processer
      • skydda rättigheter och egendom som tillhör HTC, våra ombud, kunder och andra, bland annat genom att upprätthålla våra avtal, policyer och användningsvillkor och skydda vårt nätverk och våra fysiska tillgångar
      • i en nödsituation skydda våra anställdas, ombuds, kunders och andra personers säkerhet.
    • Med dem som använder informationen för att tillhandahålla oss tjänster eller tillhandahålla tjänster för vår räkning.
    • Med operatörer för trådlösa nätverk. Deras användning av dina personuppgifter regleras av deras sekretesspolicyer.

    Vi kan dela samlade och avidentifierade data med andra för olika ändamål.


  7. VAR VI LAGRAR DIN INFORMATION, ÖVERFÖRING AV DIN INFORMATION, BEVARANDE

    Information som vi samlar in kan lagras på din telefon eller på våra servrar och överföras till och lagras och bearbetas i USA, Taiwan, Singapore, EU:s medlemsländer och andra länder där HTC eller dess tjänstleverantörer har anläggningar, inklusive jurisdiktioner som saknar personuppgiftslagstiftning med skydd likvärdigt det ditt hemland erbjuder. Vi skyddar dock alla personuppgifter vi får enligt Policyn. Genom att använda Tjänsterna samtycker du till att vi överför dina personuppgifter enligt Policyn. Vi kan behålla de personuppgifter vi samlar in så länge vi behöver dem för att uppfylla de syften som beskrivs i avsnittet ANVÄNDNING AV DINA PERSONUPPGIFTER ovan, eller för en viss tidsperiod som krävs enligt tillämpliga lagar och regelverk.

  8. VAL OCH ÄNDRINGAR AV INFORMATION

    I våra reklamutskick som du får via e-post finns information om hur du avanmäler dig från dem. Om du avanmäler dig från dem kan vi fortfarande skicka annan e-post till dig. Det kan då röra sig om e-postmeddelanden om dina konton och våra affärsuppgörelser med dig, och dessa kan även innehålla förfrågningar om du vill delta i enkätundersökningar som rör din användning och nöjdhet med Tjänsterna.

    Du kan skicka förfrågningar om dina personuppgifter till oss med hjälp av kontaktinformationen nedan. Du kan begära att få ändra dina val för kontakt och reklam och uppdatera, få tillgång till, ta bort eller göra andra ändringar i dina personuppgifter eller innehåll som du publicerat via Tjänsterna. Det är inte säkert att vi beviljar alla begäranden, såvida vi inte är skyldiga att göra det enligt lag.

    När du använder våra Tjänster kan vi och utomstående parter komma att erbjuda dig olika val avseende vissa mekanismer för spårning, till exempel spårning av dina onlineaktiviteter över tiden och på olika webbplatser, appar och onlinetjänster. Vi kan eventuellt erbjuda inställningar på din enhet som gör det möjligt för dig att ändra hur vi och andra kan samla in viss information om dig. Mer information om enhetsinställningar hittar du i produkthandboken. Många webbläsare är som standard inställda på att acceptera cookies om du inte ändrar inställningarna.
    Om du tar bort eller nekar våra cookies kan det påverka hur våra webbplatser och Tjänster fungerar för dig, och det kan hända att du tar bort eller inaktiverar avanmälningscookies som placerats ut av oss eller utomstående parter.

    Vissa av våra utomstående reklamtjänstleverantörer erbjuder också valmöjligheter vad gäller användningen av cookies för att leverera annonser som anpassats till din profil och dina preferenser. Mer information finns på
    http://www.networkadvertising.org/choices/
    http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html#measure

    Vi och andra kan erbjuda dig vissa valmöjligheter i syfte att inaktivera spårning, såsom beskrivs i Policyn, men det finns många olika sätt som webbläsarsignaler och liknande mekanismer kan användas på för detta ändamål, och vi kan tyvärr inte hålla reda på och erbjuda dem alla.

  9. SÄKERHET FÖR DINA PERSONUPPGIFTER

    Vi strävar efter att skydda alla personuppgifter genom att vidta lämpliga fysiska, tekniska och organisatoriska åtgärder till skydd mot obehörig eller olaglig åtkomst, användning, behandling eller ändring av de personuppgifter vi får från dig via våra Tjänster och mot överträdelser eller förlust av personuppgifter. Även om vi gör vårt bästa för att använda och förbättra olika skyddsmetoder finns det inget system eller någon teknik som är fullständigt säker. Om du får kännedom om en teknisk säkerhetsbrist som påverkar HTC:s tjänster ber vi dig kontakta oss via e-post på adressen security@htc.com eller besöka den här webbplatsen och anmäla bristen där. Om du har frågor om eller oroar dig för skyddet av personuppgifter eller Policyn kan du kontakta oss via e-post på adressen Global-Privacy@htc.com.

    Med ett HTC-konto kan du använda samma användarnamn och lösenord för att logga in på HTCSense.com och andra appar och Tjänster från HTC. Vissa appar och Tjänster från HTC kräver ett annat användarnamn och lösenord. Skydda dina användarnamn och lösenord för att förhindra att någon annan kommer åt dina konton och personuppgifter.

    Vi ansvarar inte för säkerheten hos appar och tjänster från utomstående parter och de data som dessa kan samla in om dig. Kontakta dessa parter för att ta reda på hur de skyddar dina data.

  10. KONTAKTINFORMATION

    Vi tar gärna emot dina synpunkter och frågor om Policyn. Kontakta oss via e-post på adressen global-privacy@htc.com. Du kan även kontakta oss skriftligen på följande adresser:

  11. Americas:
    HTC America, Inc.
    13920 SE Eastgate Way, Suite 400
    Bellevue, WA 98005
    Attention: Privacy Administrator

    APAC:
    HTC Corporation
    No 88, Section 3
    Zhongxing Road
    Xindian District
    New Taipei City
    Taiwan, 231
    Company registration number: 16003518
    Attention: Privacy Administrator

    EU:
    HTC Europe Co. Ltd
    Salamanca, Wellington Street
    Slough, Berkshire SL1 1YP, U.K.
    Company registration number: 04826012
    Attention: Privacy Administrator

    (HTC Europe Co. Ltd is the nominated representative of HTC Corporation for the EU.)

  12. ÄNDRINGAR I SEKRETESSPOLICYN

    Vi kan komma att ändra Policyn. Om vi gör ändringar i Policyn publicerar vi dem på den här sidan och ändrar datumet för ”Senast uppdaterad” nedan.

    SEKRETESSPOLICYN UPPDATERADES SENAST DEN 29 september, 2014.