Choose your region

Denna sekretesspolicy (”Policyn”) beskriver hur HTC Corporation, HTC America, Inc., och närstående företag (”HTC”, ”vi/vår/oss”) samlar in, använder och delar de personuppgifter som vi samlar in från dig som användare av HTC:s webbplatser, enheter, appar och tjänster (benämns gemensamt ”Tjänsterna”).

Vi kan göra tillägg till och ändringar i Policyn med andra meddelanden. Vi kan även publicera olika sekretesspolicyer för vissa Tjänster. När vi gör det gäller inte den här Policyn. Till exempel gäller särskilda sekretesspolicyer för information som samlas in från din enhet genom Berätta för HTC användning och Berätta för HTC felrapportering.

Obs! Leverantörer av trådlösa nätverk, mobiloperatörer och/eller appar, verktygsfält, tjänster och webbplatser från utomstående parter kan också samla in, använda och dela information om dig och om din enhet och din användning. HTC:s sekretesspolicy gäller inte för utomstående parter, deras produkter, åtgärder eller tjänster. HTC kan inte kontrollera hur utomstående parter samlar in, använder eller skyddar dina data. För att ta reda på hur utomstående parter hanterar dina data måste du läsa deras sekretesspolicyer. Hämta bara appar från utomstående parter som är trovärdiga.

  1. INFORMATION SOM DU LÄMNAR TILL OSS

    När du använder Tjänsterna kan du uppge information om dig själv till oss, både online och offline, till exempel namn, e-postadress, postadress, telefonnummer, faxnummer, födelsedag, enhets-ID, platsdata, operatör, bilder, filmer och demografiska uppgifter (kön, företags- eller organisationsnamn, yrke, språk, ort, land, postnummer, riktnummer, tidszon m.m.). Om du köper något via Tjänsterna kan vi även behålla dina kontokortsnummer eller andra betalningsuppgifter. Vi kan även behålla eller koppla betalningsuppgifterna till information från andra källor, som dina sociala konton som du väljer att koppla till Tjänsterna eller till information från utomstående parter.

  2. INFORMATION SOM VI SAMLAR IN AUTOMATISKT

    När du använder Tjänsterna samlar vi in viss information automatiskt. Vi kan samla in information om din användning av och aktivitet på Tjänsterna. När du besöker våra webbplatser kan den information som vi loggar automatiskt om dig till exempel innefatta operativsystem, IP-adress, åtkomsttider, webbläsare och val av språk samt webbplatsen du besökte innan du gick in på vår webbplats. När du använder våra enheter, hämtar och använder våra appar eller går in på Tjänsterna från din enhet kan vi även logga information om din enhet. Den information som vi loggar om din enhet kan till exempel vara plats, telefonnummer, enhetstyp, serienummer, enhets-ID (t.ex. IMEI, MEID, serienummer, CID-, MID- och eMCC ID-nummer eller SIM-kort-ID), typer och versioner av mobila operativsystem, appar och programvara som du använder, innehåll som du visar eller använder samt tidsstämplade loggar för datautbyte.

    Vi kan också logga information med hjälp av webb-beacons, cookies, Local Shared Objects (LSO:er) och liknade metoder (definieras nedan). Om du inte vill att vi använder cookies måste du avaktivera cookies enligt beskrivningen nedan innan du använder Tjänsterna. Vi kan automatiskt länka något av den information vi samlar in till dina personuppgifter.

    • Webb-beacons. Webb-beacons är elektroniska bilder vi kan använda på våra webbplatser eller i våra e-postmeddelanden för att leverera cookies, räkna antalet besök och förstå användning och hur effektiva våra kampanjer är, till exempel om du öppnar och agerar på ett e-postmeddelande vi har skickat till dig.
    • Cookies. Cookies är små datafiler som lagras av en webbplats på din hårddisk. Bland annat hjälper cookies oss att göra våra webbplatser och din upplevelse av dem bättre. Vi använder cookies för att se vilka områden av våra webbplatser och vilka funktioner som är populära och räkna antalet besök på våra webbplatser. Vi använder också information som samlas in med cookies för att anpassa innehållet. Du kan normalt ta bort och neka cookies från våra webbplatser i dina webbläsarinställningar. Många webbläsare är som standard inställda på att acceptera cookies om du inte ändrar inställningarna. Om du tar bort eller nekar våra cookies kan det påverka hur våra webbplatser fungerar för dig och det kan hända att du inte kan använda Tjänsterna fullt ut. Om du vill veta mer om sekretess- och lagringsinställningar för cookies kan du klicka här http://www.allaboutcookies.org (eller inom EU http://www.youronlinechoices.com/ – klicka här om du vill veta mer om vilken cookieinformation som samlas in på htc.com och vilka valmöjligheter du har).

    Local Shared Objects (”Flash-cookies”) Vi använder Local Shared Objects, eller Flash-cookies, för att spara dina inställningar såsom volymkontroll eller för att visa innehåll utifrån vad du tittar på för sidor på våra webbplatser för att göra ditt besök mer personligt. Utomstående parter kan också tillhandahålla vissa funktioner på våra webbplatser och visa annonser baserat på din Internetaktivitet genom att använda Flash-cookies för att samla in och lagra information. Flash-cookies skiljer sig från andra cookies genom mängden och typen av data och det sätt som data samlas in på. Cookie-hanteringsverktygen i webbläsaren brukar inte ta bort Flash-cookies. Om du vill veta mer om sekretess- och lagringsinställningar för Flash-cookies kan du klicka här: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager.html#117118 (eller inom EU http://www.youronlinechoices.com/).

    Berätta för HTC erfarenhetsloggrapportering och felrapportering Förutom den information vi samlar in automatiskt enligt beskrivningen ovan kan vi på vissa enheter samla in mer detaljerade data om din användning av våra enheter efter ditt medgivande om du anmäler dig till Berätta för HTC rapportering eller accepterar att dela felrapportdata. Mer information finns i sekretesspolicyerna för Berätta för HTC erfarenhet och Berätta för HTC felrapportering som du kommer åt via din enhet under Inställningar.

  3. INFORMATION SOM SAMLAS IN GENOM REKLAM

    REKLAM FRÅN UTOMSTÅENDE PARTER I TJÄNSTERNA

    Vi kan låta utomstående parter annonsera via Tjänsterna. Vissa utomstående parter kan samla in information automatiskt om din användning av Tjänsterna, dina besök på våra webbplatser och andra webbplatser, din IP-adress, din Internetleverantör (ISP) och webbläsaren du använder för att besöka vår webbplats (men inga uppgifter som namn, adress, e-postadress eller telefonnummer). Utomstående parter kan samla in information genom att använda cookies, webb-beacons eller annan teknik. Utomstående parter kan använda denna information för att anpassa sina annonser efter dina intressen och för att förstå Tjänsternas och andra webbplatsers användning och besöksfrekvens, som spåras av dessa parter. Den här Policyn gäller inte för, och vi ansvarar inte för, de cookies eller webb-beacons som utomstående parter använder i reklamsyfte. Om du vill veta hur annonsörer och/eller reklamtjänster använder cookies och annan teknik uppmanar vi dig att läsa deras sekretesspolicyer. Om du vill ha mer information om dessa rutiner och vilka valmöjligheter du har för flera av våra annonsnätverk klickar du här: http://www.networkadvertising.org/choices/.

    HTC-REKLAM PÅ ANDRA WEBBPLATSER

    Vi kan använda information som samlas in med hjälp av utomstående parters cookies och webb-beacons i våra Tjänster och e-postmeddelanden för att visa HTC-reklam för dig på deras webbplatser. Vi kan också använda cookieinformation för att ta reda på när du går in på våra webbplatser igen efter att ha besökt andra webbplatser. Vi använder den här informationen och annan information om dig för att försöka förstå vad du är intresserad av och visa relevant reklam om produkter och tjänster som kan vara intressanta för dig.

  4. ANVÄNDNING AV DINA PERSONUPPGIFTER

    HTC kan använda dina personuppgifter för att

    • driva och förbättra våra webbplatser, produkter, Tjänster och marknadsföring
    • ge dig en upplevelse, innehåll, marknadsföring och rekommendationer som är personligt anpassade för dig i alla våra Tjänster
    • besvara dina kommentarer och frågor och tillhandahålla kundservice
    • leverera produkter och Tjänster som du beställer
    • skicka information till dig som rör dina förfrågningar och köp, till exempel bekräftelser, fakturor, teknisk information, uppdateringar, säkerhetsvarningar samt support och administrativa meddelanden
    • meddela dig om tävlingar, kampanjer, vinster, kommande evenemang och nyheter om produkter och tjänster som HTC och våra utvalda partner erbjuder (detta gör vi utifrån dina val som beskrivs nedan) samt bearbeta och leverera anmälningar till tävlingar och vinster
    • länka eller kombinera dina personuppgifter till annan information vi får om din användning av andra HTC-tjänster och från utomstående parter för att förstå dig och dina behov och ge dig rekommendationer, bättre service och anpassad marknadsföring
    • skydda, undersöka och hindra bedräglig, otillåten eller olaglig verksamhet.

  5. MER INFORMATION OM PLATSDATA

    • När du använder vissa Tjänster kan vi samla in, bearbeta, lagra och dela exakta platsdata. Denna platsinformation kan innehålla den geografiska position där din enhet för stunden befinner sig. Den kan också innehålla namn på platser du har varit på, där du loggar in, platser du märker ut på en karta, geografisk position där du har tagit foton, resvägar du har rest samt datum och tid när du befann dig på vissa platser. HTC kan dela dina platsdata med andra appleverantörer som kan visa att de har rätt behörighet.
    • HTC kan koppla platsdata till ditt enhets-ID och din kontoinformation.
    • Våra Tjänster kan också samla in exakta platsdata i avidentifierad form och vi kan dela dessa data med partner och operatörer för att förbättra funktioner och tjänster.

  6. DELNING AV DINA PERSONUPPGIFTER

    INFORMATION SOM DU DELAR

    Tjänsterna kan tillåta att du knyter kontakter och delar dina aktiviteter och kommentarer, ditt innehåll och din information offentligt eller med andra personer. Du kan också ansluta till och dela din information på utomstående parters webbplatser och tjänster. Tänk på att skydda din egen integritet när du väljer vem du knyter kontakt med och vad du delar och gör offentligt. Vi har ingen kontroll över sekretessen och säkerheten för den information du själv väljer att göra offentlig eller dela med dig av till andra.

    INFORMATION SOM VI DELAR

    Vi kan dela dina personuppgifter på följande sätt:

    • Vi kan dela dina personuppgifter efter ditt medgivande. Till exempel kan du låta oss dela personuppgifter med våra partner på en gemensam webbplats, eller så kan du använda Tjänsterna för att ansluta till våra partners tjänster eller begära information av dem. Våra partners användning av dina personuppgifter regleras av deras sekretesspolicyer.
    • Vi kan dela dina personuppgifter i affärssyfte (eller förhandlingssyfte i samband med en affärsuppgörelse) som innebär försäljning eller överlåtelse av hela eller delar av vår verksamhet eller våra tillgångar. Affärsuppgörelser kan inbegripa sammanslagning, finansiering, förvärv eller konkursförhandlingar.
    • Vi kan dela personuppgifter på grund av lag-, skydds- eller säkerhetskrav, till exempel för att
      • följa lagar och föreskrifter och besvara lagenliga begäranden och rättsprocesser
      • skydda rättigheter och egendom som tillhör HTC, våra ombud, kunder och andra, bland annat genom att upprätthålla våra avtal, policyer och användningsvillkor och skydda vårt nätverk och våra fysiska tillgångar
      • i en nödsituation skydda våra anställdas, ombuds, kunders och andra personers säkerhet.
    • Vi kan dela information med dem som använder informationen för att tillhandahålla oss tjänster eller utföra arbete åt oss.
    • Vi kan dela dina personuppgifter med operatörer. Deras användning av dina personuppgifter regleras av deras sekretesspolicyer.
    • Vi kan dela samlade och avidentifierade data med andra.


  7. VAR VI LAGRAR DIN INFORMATION; ÖVERFÖRING AV DIN INFORMATION

    Information som vi samlar in kan lagras på din telefon eller på våra servrar och överföras till och lagras och bearbetas i USA, Taiwan, Singapore, EU:s medlemsländer och andra länder där HTC eller dess tjänstleverantörer har anläggningar, inklusive jurisdiktioner som saknar personuppgiftslagstiftning med likvärdigt skydd som i ditt hemvistland. Vi kommer att skydda de personuppgifter vi överför enligt den här Sekretesspolicyn. Genom att använda Tjänsterna samtycker du till denna överföring.

  8. VAL OCH ÄNDRINGAR AV INFORMATION

    I våra reklamutskick du får via e-post finns information om hur du avanmäler dig från dem. Om du avanmäler dig från dem kan vi fortfarande skicka annan e-post till dig. Det kan då röra sig om e-postmeddelande om dina konton och våra affärsuppgörelser med dig.

    Förfrågningar om personuppgifter kan du skicka till oss på någon av adresserna under Kontaktinformation nedan. Du kan kräva att få ändra dina val för kontakt och reklam och uppdatera, få tillgång till och göra andra ändringar i dina personuppgifter.

    Du kan använda inställningarna i din enhet och i dina webbläsarinställningar för att ändra hur vi och andra ska kunna samla in viss information om dig (t.ex. genom att blockera vissa cookies). Mer information om enhetsinställningar hittar du i produkthandboken. Se även avsnittet om Cookies och avsnittet Information som samlas in genom reklam ovan.

  9. SÄKERHET FÖR DINA PERSONUPPGIFTER

    Vi strävar efter att skydda den personligt identifierbara information vi får av dig via våra Tjänster. Även om vi vidtar skyddsåtgärder och förbättrar skyddet går det inte att förebygga alla säkerhetsrisker och faror. Om du får kännedom om en säkerhetsbrist som påverkar HTC:s tjänster ber vi dig kontakta oss via security@htc.com eller besöka den här webbplatsen och anmäla bristen där.

    Med ett HTC-konto kan du använda samma användarnamn och lösenord för att logga in på HTCSense.com och andra appar och Tjänster från HTC. Vissa appar och Tjänster från HTC kräver ett annat användarnamn och lösenord. Skydda dina användarnamn och lösenord för att förhindra att någon annan kommer åt dina konton och Tjänster.

    Vi ansvarar inte för säkerheten hos appar och tjänster från utomstående parter och de data som dessa kan samla in om dig. Kontakta dessa parter för att ta reda på hur de skydda dina data.

  10. KONTAKTINFORMATION

    Vi tar gärna emot dina synpunkter och frågor om Policyn. Skicka dem till e-postadressen global-privacy@htc.com. Du kan även kontakta oss på följande adress:

  11. Nord- och Sydamerika:
    HTC America, Inc.
    13920 SE Eastgate Way, Suite 400
    Bellevue, WA 98005
    Attention: Privacy Administrator
    E-postadress: privacy_na@htc.com

    Asien och Stillahavsområdet:
    HTC Corporation
    No 88, Section 3
    Zhongxing Road
    Xindian District
    New Taipei City
    Taiwan, 231
    E-postadress: Webmaster_NA@htc.com
    Organisationsnummer: 16003518

    EU:
    HTC Europe Co. Ltd
    Communications House Presley Way
    Crownhill Milton Keynes MK8 0ES UK
    E-postadress: Webmaster_NA@htc.com
    Organisationsnummer: 04826012
    Attention: Privacy Administrator

    (HTC Europe Co. Ltd är utsedd representant för HTC Corporation inom EU.)

  12. ÄNDRINGAR I SEKRETESSPOLICYN

    Vi kan ändra Sekretesspolicyn. Om vi gör ändringar ändrar vi datumet för ”Senast uppdaterad” nedan.
    DEN HÄR SEKRETESSPOLICYN UPPDATERADES SENAST DEN 10 APRIL 2013.