KOMMUNIKATION
Texta och chatta på en plats
KOMMUNIKATION

Texta och chatta på en plats

Med programmet Meddelanden kan du både texta och chatta på en plats.

Oavsett om dina vänner och familj finns på mobiltelefonen eller vid datorn kan du skicka SMS eller snabbmeddelanden via Microsoft Messenger.

Du kan även starta en Facebook chatt.

Viktigt:
  • För att chatta på Messenger måste du konfigurera ditt Microsoft konto först.
  • För att chatta via Facebook måste du konfigurera ditt Facebook konto. Se också till att slå på Facebook chatt i Meddelanden-programmets inställningar.
  1. På startsidan, tryck på .
  2. Om du vill skicka ett snabbmeddelande via Microsoft Messenger anger du din chattstatus först om du inte har gjort det.
  3. Knacka på .
  4. Tryck på , välj en kontakt och tryck sedan på kontaktens telefonnummer eller Messenger-ID för att fastställa hur du vill skicka meddelandet.

Du kan även skicka ett meddelande till en Facebook-kontakt.

Upprepa för att lägga till fler mottagare så läggs deras namn till automatiskt i rutan Till.

5. Tryck på rutan som säger skriv ett meddelande och skriv sedan texten.
  6. Tryck på för att skicka det.
När du lägger till mottagare kan du också:
  • Trycka på och sedan välja en kontaktgrupp. Alternativet Grupptext i programmets inställningar är som standard påslagna och kan hjälpa till att hålla svar i en tråd när du textar med en grupp människor. När det är påslaget skickas svar som MMS instället för SMS.
  • Börja skriva en persons namn i rutan Till och skriv sedan ett matchande kontaktnamn.
  • Ange ett mobiltelefonnummer eller e-postadress i rutan Till. För att ange fler mottagare trycker du på Retur efter var och en.

Ställa in din chattstatus

1. På startsidan, tryck på .
  2. Tryck på och tryck sedan på en status.

Tryck t.ex. på tillgänglig för att logga in så att din familj och vänner kan se dig online i sin Microsoft Messenger.

Tips: Du kan även ställa in din status genom att knacka på Jag-plattan på startsidan.

När du ställt in din chattstatus och loggar in ser du vem som är online i appen Meddelanden. Tryck på en kontakt för att skicka ett snabbmeddelande till personen.

*Skriv in din kommentar här …
windows-phone-8s-by-htc