Använda tal på telefonen

Ring ett samtal, skicka ett sms eller hitta en plats genom att bara använda din röst.
Viktigt: Talfunktionen är kanske inte tillgänglig i vissa länder eller regioner.
  1. Tryck och håll ner .

Om det är första gången du använder talfunktionen kommer skärmen att visa några exempel på vad du kan säga. När du läst alla exempel, tryck på acceptera.

2. Säg en instruktion, till exempel:
    • För att ringa någon i din kontaktlista kan du säga Ring Jenny Karlsson, mobiltelefon.
    • För att öppna ett program som t.ex. Kalender, säg Öppna kalendern.
    • För att söka efter något på nätet som t.ex. pizzerior säg, Hitta pizzerior.
    • Om du behöver hjälp, säg Vad kan jag säga? för att att visa eller lyssna på olika röstinstruktioner som du kan använda.

Aktivera fler talkommandon

Du kan slå på ytterligare talkommandon i inställningarna, t.ex. att spara och ringa kortnummer. Du kan också ställa in telefonen att läsa upp textmeddelanden och låta dig diktera ditt svarsmeddelande utan att skriva.
  1. Svep till vänster på startsidan.
  2. Tryck på Inställningar > lättillgänglighet.
  3. Tryck på Tal för telefontillgänglighet av/på för att slå på ytterligare talkommandon för telefonsamtal. Du kan använda dessa kommandon:
    Spara kortnummer För att tilldela ett kortnummer
    Ring numret För att ringa ett kortnummer
    Slå på eller stänga av vidarebefordring av samtal För att slå på eller stänga av vidarebefordring av samtal
  4. Tryck på för att återgå till inställningslistan.
  5. Tryck på tal.
  6. Se till att Spela upp ljudbekräftelser är påslaget. Detta gör att telefonen talar högt för att informera dig om inkommande samtal.
  7. För att få din telefon att läsa upp textmeddelanden åt dig, tryck på Läs upp inkommande textmeddelanden. Välj om du vill att telefonen ska läsa upp textmeddelanden hela tiden, eller bara när du använder Bluetooth eller ett kabelanslutet headset.