KOMMA IGÅNG
Touch-gester
KOMMA IGÅNG

Touch-gester

Använd touch-gester för att styra telefonen.

Tryck

Tryck på skärmen med ditt finger när du vill välja objekt på skärmen som t.ex. program- och inställningsikoner, eller tryck på skärmknapparna.

Tryck på och håll ner

Tryck på och håll ner ett objekt för att visa tillgängliga alternativ (exempelvis extratangenter på tangentbordet).

Svepa eller föra

Svep med fingret vertikalt eller horisontellt över skärmen när du ska rulla i en lång lista eller visa andra skärmbilder i ett nav.

Dra

Tryck på och håll kvar fingret med lite tryck innan du börjar att dra. När du drar ska du inte släppa med fingret förrän du har nått målpositionen.

Snärta

Snärta på skärmen påminner om att svepa förutom att du använder kortare, snabbare rörelser som t.ex. när du ska gå från startsidan till programlistan.

Nyp ihop och spreta ut

I vissa program, som t.ex. Foton eller Internet Explorer, kan du spreta ut fingrarna på skärmen för att zooma in på en bild eller text.

Nyp ihop på skärmen för att zooma ut från bilden eller texten.

*Skriv in din kommentar här …
windows-phone-8s-by-htc