Skydda ditt SIM-kort med en PIN-kod

Öka säkerheten ett snäpp till för HTC Rhyme genom att använda en PIN-kod för SIM-kortet.

Försäkra dig om att du har standard-PIN-koden för SIM-kortet från din mobiloperatör innan du fortsätter.
  1. På startsidan trycker du på och trycker sedan på Inställningar > Säkerhet.
  2. Tryck på Ställ in lås för SIM-kort och markera sedan Lås SIM-kort.
  3. Ange PIN-koden för SIM-kortet och tryck sedan på OK.
  4. Du kan ändra SIM-kortets PIN-kod genom att trycka på Byt PIN-kod.

Återställa ett SIM-kort som har blivit spärrat

Om du anger fel PIN-kod fler gånger än det maximalt tillåtna antalet försök kommer SIM-kortet att "‍PUK-spärras"‍.

För att kunna komma åt HTC Rhyme igen krävs en PUK-kod. Den koden kan ha medföljt från mobiloperatören när du köpte SIM-kortet.
  1. Ange PUK-koden på uppringningsskärmen i Telefon och tryck sedan på Nästa.
  2. Ange en ny PIN-kod och tryck på Nästa.
  3. Ange den nya PIN-koden igen och tryck på OK.