Träna med Endomondo

Gör det lättare och roligare att träna. Endomondo låter dig överblicka dina träningspass, dela dem eller tävla på skoj med andra användare. Nu blir din HTC Rhyme en värdefull följeslagare när du går, cyklar, springer eller ägnar dig åt andra aktiviteter som håller dig i form och håller dig frisk.

Med programmet Endomondo kan du:

• Välja en valfri aktivitet och ange ett visst mål för den.
  • Spela musik medan du tränar.
  • Registrera ett träningspass eller visa info från tidigare pass.
  • Dela dina framsteg med vänner och andra användare.
  • Få träningsidéer från vänner och slå deras personbästa.

För att lära dig mer om programmet, se http://www.endomondo.com/

Du öppnar Endomondo genom att trycka på > Endomondo på startsidan.

Konfigurera Endomondo

När du loggar in för första gången måste du registrera dig och godkänna tjänstens Användarvillkor.
  1. I programmet Endomondo väljer du hur du vill registrera dig. Följ anvisningarna på skärmen.
    Obs!: Om du är en befintlig användare av Endomondo trycker du på Jag har ett konto för att logga in.
  2. Sök i adressboken för ditt e-postkonto eller din vänlista för att hitta andra användare. Om du har kontakter som använder programmet kan du kontakta dem för att dela träning, resultat och mera. Tryck på Klart när du är färdig.
  3. Ange information om dig själv och välj hur du vill dela dina träningsresultat. Följande inställningar är tillgängliga:
    Användarinställningar Ange din vikt och de måttenheter du föredrar. Du kan även välja att dela dina träningsresultat i din Facebooklogg.
    Träningspreferens Välj sport eller om du vill att tidtagaruret ska räkna ned innan du börjar ta tiden. Du kan också välja om du vill att resultaten ska läggas upp i ditt Endomondo-konto.
    Ljudinställningar Välj om du vill höra en rösttränare eller ett peptalk från en vän när du tränar.
    Tillbehörsinställningar Ange alternativ för att ansluta till sensorer som en hjärtrytmmätare eller andra idrottstillbehör.

Lägga till vänner

Lägg till vänner eller bjud in dem till Endomondo så att ni kan hålla koll på varandras framsteg eller slå varandras rekord.
  1. Från programmet Endomondo trycker du på fliken Vänner.
  2. Tryck på Lägg till och välj hur du vill framstå för dina vänner. Du kan söka igenom adressboken till ditt e-postkonto eller din vänlista på Facebook. En lista med vänner visas.
  3. Tryck på Anslut för att lägga till vänner som redan använder Endomondo eller tryck på Bjud in så att vänner kan registrera sig.
  4. Tryck på Klart när du är färdig.
Aktiviteter och resultat tillhörande vänner som har accepterat din förfrågan visas på fliken Vänner.

Övervaka och dela din träning

Spela in din träning, spela musik medan du tränar eller visa din rutt.
  1. Från programmet Endomondo trycker du på fliken Träning.
  2. Välj hur du vill träna. Du kan konfigurera en grundläggande träning, sätta ett mål (distans eller tid), slå en väns personbästa eller slå ditt eget rekord.
    Viktigt: Om du spelar in en träning baserad på distans måste du slå på GPS. På startsidan trycker du på och sedan på Inställningar > Plats > Använd GPS-satelliter.
    När du är färdig med att anpassa träningen visas Statusskärmen med ett stoppur på.
  3. Tryck på Start för att påbörja träningen.
  4. Medan du tränar kan du även:
    • Visa din rutt. Tryck på .
    • Lyssna på musik. Tryck på och spela musik som är sparad på SD-kortet.
  5. När du har avslutat träningspasset eller har uppnått ditt mål trycker du på Paus > Stoppa och spara.
Information om träningspasset visas på fliken Historik eller delas med dina vänner och andra användare.

Visa tidigare träningspass

Använd uppgifter från tidigare träningspass som riktmärken om du tränar för att slå ditt eget rekord. Du kan även dela träningspass med vänner.
  1. Från programmet Endomondo trycker du på fliken Historik.
  2. Tryck och håll ned en post. Härifrån kan du:
    Ladda upp resultat Om du inte har ställt in alternativet för att automatiskt ladda upp träningspass till ditt Endomondo-konto trycker du på Ladda upp manuellt för att göra det. Om du vill att alla träningspass ska laddas upp eller delas direkt efter träningen trycker du på Aktivera automatisk uppladdning.
    Ta bort träningspass Ta bort ett träningspass från listan.

Ändra Endomondo-inställningar

1. Från någon av flikarna i Endomondo trycker du på och sedan på Inställningar.
  2. Ändra inställningarna och tryck på för att spara ändringarna.

Om du lånar ut telefonen till någon annan kan det vara klokt att logga ut från Endomondo. När du loggar ut raderas uppgifter om dina träningspass från telefonen. Ingen fara. Om du har konfigurerat telefonen att lägga upp träningspass på Endomondos webbplats kan du fortfarande komma åt dem där. Logga ut genom att trycka på Användare > Logga ut.