Kontrollera Väder

Använd programmet och widgeten Väder för att kontrollera aktuellt väder och se väderprognoser för de kommande dygnen. Utöver vädret på din ort visar det här programmet även väderprognoser för andra orter i världen. Dina inställningar i programmet Väder styr även väderinformationen som visas i Klockan och Kalender.
Viktigt: För att HTC Rhyme ska identifiera din aktuella position och visa det lokala vädret i programmet och widgeten Väder samt i Klockan och Kalender:
  • Du måste ansluta till Internet.
  • Platstjänster måste vara aktiverade. Om du inte aktiverade det första gången du konfigurerade HTC Rhyme kan du göra det i Inställningar > Plats.
  1. På startsidan trycker du på > Väder.
  2. Svep med fingret uppåt eller nedåt på skärmen om du vill kontrollera vädret på andra orter.
  3. Tryck på för att visa aktuell väderinformation som temperatur, ungefärlig solnedgångstid med mera.
  4. Medan väderprognoser visas kan du:
    • Svep med fingret uppåt eller nedåt på skärmen om du vill kontrollera vädret på andra orter.
    • Tryck på för att när som helst uppdatera väderinformationen.

Lägga till en ort på skärmen Väder

Lägg till fler orter på skärmen Väder så kan du direkt kontrollera väderprognoser för dessa orter. Utöver aktuell plats kan skärmen Väder visa upp till 15 orter.
  1. På skärmen Väder trycker du på . Eller tryck på och sedan på Lägg till.
  2. Ange namnet på den plats som du vill lägga till. I takt med att du skriver filtreras listan för att visa förslag på orter som matchar bokstäverna du har matat in.
  3. Tryck på önskad stad för att välja den.

Ändra ordningen på orter på skärmen Väder

1. På fliken Väder trycker du på och trycker sedan på Redigera.
  2. Tryck på och håll in vid slutet av det objekt du vill flytta. När raden är markerad drar du den till dess nya position och släpper sedan upp.
  3. Tryck på Klart.

Ta bort orter från skärmen Väder

1. På fliken Väder trycker du på och trycker sedan på Redigera.
  2. Markera kryssrutorna för de orter som du vill ta bort och tryck på Klart.

Ändra Väderalternativ

1. På fliken Väder trycker du på och trycker sedan på Inställningar.
  2. Du kan ändra följande väderinställningar:
    Uppdatera när den är öppen Markera den här kryssrutan för att uppdatera väderinformation varje gång du öppnar programmet Väder.
    Schemalagd synkronisering Markera den här kryssrutan för att automatiskt ladda ner väderuppdateringar.
    Uppdatera schema Ställa in ett schema för automatisk uppdatering.
    Temperaturskala Välj om du vill visa temperaturen i Celsius eller Fahrenheit.
    Ljudeffekter Välj om du vill spela upp ljudeffekter med anknytning till väderförhållandena.
    Övervaka min position Markera den här kryssrutan för att ofta uppdatera din aktuella position.

Om widgeten Väder

Använd widgeten Väder för att direkt kontrollera väderprognoser för din aktuella plats och andra orter utan att behöva öppna programmet Väder. Widgeten Väder finns i olika utseenden och modeller.

Du kan lägga till den här widgeten på startsidan om den inte redan är tillagd.