Registrera dina favoritplatser med HTC Footprints
APPAR OCH FUNKTIONER

Registrera dina favoritplatser med HTC Footprints

HTC Footprints erbjuder ett enkelt sätt att registrera dina favoritplatser och besöka dem igen. Du kan ta ett foto av en plats, till exempel en restaurang eller en sevärdhet och lagra det tillsammans med en exakt GPS-position, gatuadress, telefonnummer med mera.

Nästa gång du vill besöka samma ställe öppnar du bara det footprint du har tagit. Du kan visa positionen på kartan, söka efter den på nätet med mera.

Lägga till en plats som ett footprint

1. Sök efter platsen som du vill ta dig till.
  2. Tryck på Spara i Footprints.
  3. Du kan:
    • Tryck på för att finjustera positionen för aktuellt footprint på kartan.
    • Tryck på och välj sedan etiketter som passar för platsen.
    • Tryck på Ta foto för att ta en bild och lägga till den som foto till ditt aktuella footprint.
    • Tryck på Redigera för att lägga till en kommentar till ditt footprint.
    • Tryck på och sedan på Spela in röst för att lägga till ett röstmemo till ditt footprint.
  4. Tryck på Klart.

Ställa in ett footprint som hemmaplats

Spara din hemadress som ett footprint för att göra det enklare att ange den som destination.

1. När du befinner dig på din hemmaplats öppnar du Locations och trycker på Snabblänk > Footprints.
  2. Tryck på .
  3. Redigera informationen om du vill, och tryck på Klart.
  4. Tryck på Ange mitt hem och markera sedan din hemadress i listan.
Tips: Du kan när som helst ändra din hemadress genom att trycka på .

Besöka ett footprint igen

1. Tryck på en kategori på fliken Footprints.
  2. Tryck på det footprint som du vill besöka igen.
  3. Tryck på fliken Åtgärder för att visa aktuellt footprint på kartan, få en vägbeskrivning, slå upp inrättningar i närheten, med mera.

Redigera eller ta bort ett footprint

1. Tryck på en kategori på fliken Footprints.
  2. Tryck och håll ned det footprint som du vill redigera eller radera.
  3. Tryck på Redigera eller Radera på alternativmenyn.

Dela dina footprints

1. Tryck på en kategori på fliken Footprints.
  2. Håll ned önskat footprint.
  3. Tryck på Dela och välj sedan hur du vill dela aktuellt footprint.

Radera flera footprints

1. Tryck på en kategori på fliken Footprints.
  2. Tryck på och tryck sedan på Radera.
  3. Välj de footprints som du vill ta bort och tryck på Radera.

Exportera dina footprints

Säkerhetskopiera dina footprints genom att exportera dem. Du kan även öppna exporterade footprints-filer i andra program som t.ex. Google Earth på datorn.
  1. Tryck på en kategori på fliken Footprints.
  2. Tryck på och tryck sedan på Exportera.
    Tips: Tryck på och tryck sedan på Avmarkera alla för att avmarkera alla footprints.

Footprints exporteras som .kmz-filer. Om du exporterade flera footprints samtidigt sparas de tillsammans i en .kmz-fil.

Importera footprints

Ta tillbaka footprints du har säkerhetskopierat tidigare. Du kan också importera .kmz-filer du sparat i andra program.
  1. På fliken Footprints trycker du på och trycker sedan på Importera.
  2. Tryck på Footprints-information och tryck sedan på filen du vill importera.
    Tips: Du kan även trycka på Bilder för att välja en bild att importera som du sedan kan lägga till footprint-information på.

*Skriv in din kommentar här …
htc-rhyme