Ställa in en låt som ringsignal
Skapa en anpassad ringsignal för var och en av vännerna

Ställa in en låt som ringsignal

Du kan ange en låt från biblioteket i programmet Musik och ställa in den som ringsignal eller ringsignal för en viss kontakt.

1. På startsidan trycker du på > Musik.
  2. Bläddra efter låten som du vill använda som ringsignal och spela sedan upp den.
  3. På skärmen Spelas nu trycker du på och sedan på Ange som ringsignal (eller Mer > Ange som ringsignal).
  4. I alternativmenyn för Ange som ringsignal trycker du på Ringsignal eller Ringsignal för kontakt. Om du väljer Ringsignal för kontakt måste du välja de kontakter som du vill associera låten med på nästa skärm.

Klippa en mp3-ringsignal

I Musik-programmet finns ett inbyggt klippverktyg för ringsignaler. Du kan klippa en mp3-låt och ställa in en del av den som din ringsignal.
  1. På skärmen Spelas nu trycker du på och sedan på Ange som ringsignal (eller Mer > Ange som ringsignal).
  2. I alternativmenyn för Ange som ringsignal trycker du på Klipp ringsignalen.
  3. Använd kontrollerna på skärmen för att klippa ringsignalen.
    Dra de två klippreglagen ungefär till den del där du vill att ringsignalen ska börja och sluta.
    Tryck på vänster och höger pilknappar för att mer exakt ställa in start- och slutpunkt för ringsignalen.
    Markörerna visar var ringsignalen börjar och slutar.
  4. När du har klippt färdigt trycker du på Ange som. Välj sedan om du vill ställa in den klippta låten som din Ringsignal eller Ringsignal för kontakt.

Kontrollera om låten lagts till som ringsignal

1. På startsidan trycker du på och sedan på Inställningar.
  2. På skärmen Inställningar trycker du på Ljud > Ringsignal.
Låten ska vara i ringsignalslistan och vald.