Kamerans grunder
Fotografera, förbättra och dela dina bilder

Kamerans grunder

När du reser i arbetet eller på semester kan du ta foton och spela in videoklipp av resan och mötena med HTC Rhyme.
Viktigt: Kontrollera att minneskortet är isatt innan du börjar. Foton och videoklipp som tagits med kameran sparas på minneskortet.
  • Om du vill öppna kameran i fotoläge och ta bilder trycker du på på startsidan och trycker sedan på Kamera.
  • Om du vill öppna kameran direkt i videoläget så att du omedelbart kan börja spela in videoklipp trycker du på på startsidan och trycker sedan på Videokamera.

Sökarskärmen

På sökarskärmen hittar du följande kontroller och indikatorer på skärmen:

• Kontrollerna på skärmen låter dig växla mellan bild- och videolägen, lägga till effekter, med mera.
  • Autofokusindikatorn avslöjar var på bilden fokus befinner sig.
  • Indikatorn för skakningar visas när du darrar på handen.
  • Zoomfältet gör det möjligt att ta antingen avståndsbilder eller närbilder av ett motiv.

Zooma

Innan du tar ett foto eller spelar in ett videoklipp kan du först använda zoomfältet på skärmen för att zooma in eller ut på motivet.
För helt enkelt fingret längs med zoomreglaget för att zooma in eller ut.

När du spelar in video visas zoomreglaget alltid på skärmen. Du kan zooma in och ut som du vill under inspelningen.

Autofokus

När du riktar kameran mot ett motiv eller en plats visas indikatorn för autofokus mitt på sökarskärmen.

Låt kameran fokusera automatiskt på mitten av skärmen. Alternativt kan du trycka på ett annat område av skärmen som du vill fokusera på.

Använda framsideskameran

Ta en bild eller spela in en video av dig själv med framsideskameran.
Om du vill växla till framsideskameran går du till Sökarskärmen och trycker på och för fingret till valet Front.
Obs!: Vissa kamerafunktioner är inte tillgängliga när du använder framsideskameran, som autofokus, zoomning och registrera ansikten.