Batteri

HTC Rhyme använder ett inbyggt, laddningsbart batteri. Hur länge batteriet räcker innan det behöver laddas beror på hur du använder HTC Rhyme. Vilka funktioner och tillbehör du använder kan påverka batteritiden. Om du t.ex. lämnar Bluetooth-anslutningen på ständigt, laddas batteriet ur fortare. Att ringa långa telefonsamtal och surfa mycket drar mycket batteri. Tänk även på var du befinner dig: svag mottagning från mobilnätet och extrema temperaturförhållanden gör att batteriet arbetar hårdare.

Ladda batteriet

Du bör ladda batteriet innan du slår på och använder HTC Rhyme.
Viktigt: Batteriet får endast laddas med den nätadaptern och USB-kabeln som medföljer i kartongen.
  1. Anslut USB-kabelns minsta kontaktdon till telefonens USB-ingång.
  2. Anslut den andra änden av USB-kabeln till nätadaptern.
  3. Koppla in nätadaptern till ett vägguttag för att börja ladda batteriet.
Medan batteriet laddas lyser meddelandelysdioden med fast orange sken. Lampan lyser grönt när batteriet är fulladdat.

När du laddar batteriet och HTC Rhyme är på visas en laddningsikon i statusfältet. När batteriet är helt laddat ändras laddningsikonen till en full batteriikon .

Obs!: Som en säkerhetsåtgärd slutar batteriet att laddas om det överhettas.

Ladda batteriet med hjälp av HTC Rhyme dockningsstation

1. Anslut den medföljande USB-kabelns minsta kontaktdon till dockans USB-ingång.
  2. Anslut den andra änden av USB-kabeln till nätadaptern.
  3. Koppla in nätadaptern i ett vägguttag.
  4. Rikta in dockkontakterna på HTC Rhyme mot kontakterna på dockan.
  5. Tryck försiktigt ned HTC Rhyme för att säkra den på plats.