Förbereda inför en programuppdatering
Inställningar & tjänster

Förbereda inför en programuppdatering

För att försäkra dig om att en programuppdatering ska gå smidigt och utan avbrott bör du förbereda telefonen och datorn för uppdateringen. Här är några tips på vad du behöver kontrollera och förbereda.
  • Om batterinivån är låg laddar du snabbt upp telefonen innan du påbörjar uppdateringen.
  • Kontrollera mängden ledigt lagringsutrymme i telefonen och bered utrymme för uppdateringen. Lär dig om hur du kontrollerar det tillgängliga lagringsutrymmet i Kontrollera telefoninformation och lagring.

Ta vid behov bort appar som du inte längre vill ha. Se Avinstallera ett program för anvisningar om hur.

Alternativt kan du ta bort stora filer (som foton, videor eller musik) från telefonen.

• Se till att du har Zune installerat i datorn. Du behöver det för att kunna hämta programuppdateringen. Mer information hittar du i Installera och konfigurera programmet Zune.
  • Frigör utrymme i datorn.

Du behöver plats för att hämta programuppdateringen, för att spara en säkerhetskopia av din befintliga telefonprogramvara och inställningar och möjligen för att synkronisera mediafiler från telefonen till datorn.

• Kontrollera att datorn har en stabil anslutning till Internet.

I vissa fall kan du behöva växla från en Wi-Fi-anslutning till en trådbunden anslutning. Alternativt kanske du måste justera datorns brandvägg eller proxyinställningar.

• Försäkra dig om att datorn är inställd med korrekt datum och tid. Det är det som avgör vilka nya uppdateringar som laddas ned. För mer information, se Ställa in rätt datum och tid.

*Skriv in din kommentar här …
htc-radar