Skydda ditt SIM-kort med en PIN-kod

Öka säkerheten ett snäpp till genom att ange en PIN-kod för SIM-kortet.

Viktigt: Försäkra dig om att du har standard-PIN-koden för SIM-kortet från din mobiloperatör innan du fortsätter.
  1. På startsidan trycker du på .
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Snärta åt vänster för att gå till appar och tryck sedan på telefon.
  4. Tryck på SIM-säkerhet Av/På-knappen för att aktivera det.
  5. Ange PIN-koden för SIM-kortet och tryck sedan på retur.
  6. Du kan ändra SIM-kortets PIN-kod genom att trycka på Ändra SIM-PIN och ange en ny PIN-kod.

Återställa ett SIM-kort som har blivit spärrat

Om du anger fel PIN-kod fler gånger än det maximalt tillåtna antalet försök kommer SIM-kortet att "PUK-spärras".

Viktigt: För att kunna komma åt SIM-kortet igen krävs en PUK-kod. Den koden kan ha medföljt från mobiloperatören när du köpte SIM-kortet.
  1. Ange PUK-koden på uppringningsskärmen i Telefon och tryck sedan på retur.
  2. Ange den nya PIN-koden du vill använda och tryck på retur.
  3. Ange den nya PIN-koden igen och tryck på retur.