Använda din telefon som mobil surfpunkt

Vill du dela din Internetanslutning med en bärbar dator eller annan enhet? Du kan förvandla telefonen till en mobil surfpunkt genom att dela din mobildataanslutning över Wi-Fi. Andra enheter med Wi-Fi kan använda din delade dataanslutning för att ansluta till Internet.
Viktigt:
  • Om du vill dela din mobildataanslutning måste funktionen vara aktiverad i ditt aktuella telefonabonnemang. Detta är även känt som internetdelning/tethering och kostar ofta extra.
  • När du och andra använder en delad anslutning i en annan enhet använder den data från ditt mobildataabonnemang. Var medveten om datamängdsbegränsningar som gäller för ditt abonnemang så du inte blir debiterad extra kostnader.
  1. På startsidan trycker du på .
  2. Tryck på Inställningar > Internetdelning.
  3. Tryck på Delning Av/På-knappen för att slå på internetdelning.
  4. Tryck på konfigurera och ändra dessa inställningar:
    Sändningsnamn Ange ett namn för din mobila surfpunkt. Det här är det namn som andra människor ser och använder för att ansluta till din delade anslutning över Wi-Fi.
    Säkerhetstyp Välj lösenord krävs (WPA2) för att konfigurera mobil surfpunkt som ett säkert nätverk. Alternativt kan du välja ingen (öppet) för att bevilja vem som helst åtkomst.
    Lösenord Om du väljer lösenord krävs (WPA2) anger du det lösenord som krävs för att ansluta till och använda din delade anslutning.
  5. Tryck på för att spara inställningarna.
När du trycker längst upp på skärmen för att se statusfältet visas ikonen för internetdelning när du delar din mobildataanslutning.