Kamerans grunder

Både på affärsresor och på semestern kan du utnyttja möjligheten att ta foton och filma med kameran.
  • Från startsidan trycker du på > Kamera för att öppna Kamera-appen.
  • Alternativt kan du trycka på KAMERA-knappen.
Första gången du öppnar Kamera-appen blir du tillfrågad om du vill låta den använda din position. Om du tillåter det kommer positionsinformation att lagras i de foton du tar så att du vet var de togs. När du delar dina foton kan andra också se denna information.
Tips: Visste du att du kan öppna Kamera-appen även om skärmen är avstängd eller låst? Tryck bara och håll ned KAMERA-knappen.

Sökarskärmen

På sökarskärmen hittar du följande kontroller på skärmen:

Foto/video-lägesbrytare
Växla mellan framsides- och baksideskameran
Zoomkontroll
Inställningar
Gå till visaren
Obs!: Blixt och andra inställningar är inte tillgängliga när du använder kameran på framsidan.

Zooma

Innan du tar ett foto eller spelar in ett videoklipp kan du först använda zoomkontrollen på skärmen för att zooma in eller ut på motivet.
Tryck bara på + eller - på skärmen för att zooma in eller ut.

Ändra inställningar

1. Tryck på för att välja mellan olika inställningar som blixtläge, upplösning, effekter med mera.
  2. För att spara dina ändrade inställningar trycker du på Spara inställningar efter att du har gjort ändringen. Annars kommer kameran att återgå till standardinställningarna nästa gång du använder den.
Tips: När du går till inställningar > program > bilder + kamera från startsidan hittar du fler inställningar som kan ändra hur KAMERA-knappen fungerar, var du delar foton och videon med mera.