Texta och chatta på en plats

Med programmet Meddelanden kan du både texta och chatta på en plats.

Antingen dina vänner och familj finns på mobiltelefonen eller vid datorn kan du skicka SMS, Windows Live snabbmeddelanden eller starta en Facebook chatt med dem.

Viktigt:
  • För att chatta på Messenger måste du konfigurera ditt Windows Live konto först.
  • För att chatta via Facebook måste du konfigurera ditt Facebook konto. Se också till att slå på Facebook chatt i Meddelanden-programmets inställningar.
  1. På startsidan trycker du på Meddelanden.
  2. Om du vill skicka ett snabbmeddelande via Windows Live Messenger anger du din chattstatus först om du inte har gjort det.
  3. Tryck på .
  4. Tryck på väljer du en kontakt och trycker sedan på kontaktens telefonnummer, Messenger eller Facebook för att avgöra hur du vill skicka meddelandet.

Upprepa för att lägga till fler mottagare så läggs deras namn till automatiskt i rutan Till.

5. Tryck på rutan som säger skriv ett meddelande och skriv sedan texten.
  6. Tryck på för att skicka det.
När du lägger till mottagare kan du också:
  • Trycka på och sedan välja en kontaktgrupp. Alternativet Grupptext i programmets inställningar är som standard påslagna och kan hjälpa till att hålla svar i en tråd när du textar med en grupp människor. När det är påslaget skickas svar som MMS istället för SMS.
  • Börja skriva en persons namn i rutan Till och skriv sedan ett matchande kontaktnamn. Kontaktinformationen du väljer eller anger bestämmer om meddelandet skickas som ett SMS eller snabbmeddelande via Messenger eller Facebook. Upprepa för att lägga till fler mottagare.
  • Ange ett mobiltelefonnummer eller e-postadress i rutan Till. För att ange fler mottagare trycker du på Retur efter var och en.

Ställa in din chattstatus

1. På startsidan trycker du på Meddelanden.
  2. Tryck på och tryck sedan på en status.

Tryck t.ex. på tillgängligt för att logga in så att din familj och vänner kan se dig online i sin Windows Live Messenger.

Tips: Du kan även ställa in din chattstatus från Me-kortet.

När du ställt in din chattstatus och loggar in ser du vem som är online i programmet Meddelanden. Tryck på en kontakt för att skicka ett snabbmeddelande till personen.