Fingergester

Tryck När du vill skriva med tangentbordet på skärmen väljer du objekt på skärmen som program och inställningar, eller trycker på knappar genom att helt enkelt röra vid dem med fingret.
Tryck på och håll in För att visa de alternativ som finns tillgängliga för ett objekt (t.ex. en kontakt eller en länk på en webbsida) trycker du på och håller in objektet.
Svepa eller föra Att svepa eller föra innebär att dra fingret snabbt i lodrät eller vågrät riktning över skärmen.
Dra Tryck och håll kvar fingret med ett visst tryck innan du börjar att dra. Medan du drar ska du inte släppa med fingret förrän du har nått målpositionen.
Slå Att slå liknar att svepa, men du måste svepa över skärmen med lätta, snabbare snärtiga rörelser. Den här fingergesten utförs alltid i lodrät riktning, till exempel då du slår på kontaktlistan eller meddelandelistan.
Rotera De flesta skärmarna stöder att du ändrar skärmorientering från stående till liggande genom att vrida telefonen i sidled. När du matar in text kan du vrida telefonen i sidled för att visa ett större skärmtangentbord.
Klämma ihop I vissa program, som Bilder eller webbläsaren kan du "klämma ihop" skärmen med två fingrar (t.ex. tummen och pekfingret) för att zooma in eller zooma ut på den webbsida eller bild som visas på skärmen.