KOMMA IGÅNG
Förläng batteritiden
KOMMA IGÅNG

Förläng batteritiden

Hur länge batteriet räcker innan det behöver laddas beror på hur du använder HTC One X/One X‍+. HTC One X/One X‍+ energisparfunktion bidrar till att förlänga batteriets livslängd.

Vid tillfällen när du behöver förlänga batteriets livslängd, prova dessa tips:

Kontrollera batteriförbrukningen

Övervakar du din batteriförbrukning kan du identifiera vad som förbrukar mest ström, så att du kan välja vad du vill göra åt det. För mer information, se Kontrollera batterianvändning.

Hantera dina anslutningar

• Stäng av trådlösa anslutningar när de inte används.

För att stänga av anslutningar som t.ex. mobildata, Wi-Fi eller Bluetooth, gå till inställningar och tryck på På/Av-knappen.

• Aktivera bara GPS när du behöver en exakt plats.

För att förhindra att vissa program använder GPS:n i bakgrunden, bevara inställningen GPS-satelliter avstängd. Aktivera den enbart när du behöver din exakta plats vid användning av navigerings- eller platsbaserade program. Gå till Inställningar och tryck på Plats för att aktivera eller stänga av inställningen.

• Om alternativet Viloläge i Inställningar > Ström är aktiverat, kommer telefonen vid lågtrafik att stänga av dataanslutningen när skärmen har varit avstängd i 15 minuter och ingen nätverksaktivitet pågår (inga hämtningar, strömning eller dataanvändning). Dataanslutningen återupptas när du aktiverar skärmen.

Hantera din skärm

Sänk ljusstyrkan, försätt skärmen i viloläget när den inte används och om du håller den enkel så sänker du batteriförbrukningen.

• Använd automatisk ljusstyrka (standard) eller sänk den manuellt.
  • Ställ in skärmtimeout på kortare tid.
  • Använd inte en rörlig bakgrund på startsidan. Animeringseffekter är trevliga att visa upp för andra men kör slut på batteriet.

Ändrar du bakgrunden till en enfärgad svart bakgrund kan det hjälpa lite. Ju mindre färg som visas, desto mindre batterieffekt krävs.

• Ställ in webbläsaren på automatisk dämpning när webbsidor laddas. Öppna Internet-programmet och tryck sedan på > Inställningar > Tillgänglighet > Dimma skärm under sidladdning.

För mer information, se Inställningar och säkerhet och Personanpassa.

Hantera dina program

• Installera den senaste programvaran och uppdateringar av applikationer. Uppdateringar inkluderar ibland prestandaförbättringar för batteriet.
  • Avinstallera eller inaktivera program som du aldrig använder.

Många program kör processer eller synkroniserar data i bakgrunden även när du inte använder dem. Avinstallera program som du inte längre behöver.

Om ett program kom förinstallerat och inte kan avinstalleras kan inaktivering av programmet ändå hindra det från att köras eller synkronisera i bakgrunden. I Inställningar > Program, svep till fliken Alla, tryck på programmet och tryck sedan på Inaktivera.

Begränsa bakgrundsdata och synkronisering

Bakgrundsdata och synkronisering kan använda mycket batterikraft om du har många program som synkroniserar data i bakgrunden. Programmen bör inte få synkronisera data för ofta. Bestäm vilka program som kan ställas in med längre synkroniseringstider eller som kan synkroniseras manuellt.

• I inställningar, tryck på Konton och synkronisering och kontrollera vilka typer av data som synkroniseras i dina online-konton. När batterinivån börjar bli svag kan du tillfälligt inaktivera synkronisering av viss data.
  • Om du har många e-postkonton, överväg att förlänga synkroniseringstiden på vissa konton.

I programmet E-post, välj ett konto, tryck på > Inställningar > Synkronisera, skicka och ta emot och justera sedan inställningarna i Synkroniseringsschema.

• När du inte reser mellan olika platser, synkronisera bara väderuppdateringar för den plats du befinner dig på, istället för alla dina namngivna städer. Öppna programmet Väder och tryck på > Redigera för att ta bort onödiga städer.
  • Välj widgetar med omsorg.

Vissa widgetar synkroniserar ständigt data. Överväg att ta bort de som inte behövs på din startsida.

• I Play Butik, tryck på > Inställningar och avmarkera Lägg automatiskt till widgetar för att undvika att widgetar automatiskt läggs till på din startsida varje gång du installerar nya program. Tryck även på Uppdatera program automatiskt > Uppdatera inte program automatiskt om du klarar dig med att uppdatera program manuellt från Play Butik.

Andra tips

För att klämma ut ytterligare lite batterikraft kan du prova dessa tips:

• Dämpa ringsignalen och mediavolymen.
  • Minimera användning av vibration eller ljudfeedback. I inställningar, tryck på Ljud och välj de som du inte behöver och kan inaktivera.
  • Kontrollera dina programinställningar eftersom du kan få fler tips på hur du kan optimera batteriet.

*Skriv in din kommentar här …
htc-one-x