Pekgester

Använd pekgester för att navigera i startsidan, öppna program, bläddra igenom listor, med mera.

Tryck

• Tryck med fingret på skärmen när du vill välja skärmalternativ som t.ex. ikoner för program och inställningar, eller tryck på skärmknapparna.
  • När du har rullat igenom en lång lista eller skärm (i program som t.ex. E-post och Kontakter), tryck på statusfältet för att hoppa överst på skärmen.

Håll intryckt

För att visa de alternativ som finns tillgängliga för ett objekt (t.ex. en kontakt eller en länk på en webbsida) trycker du och håller ner på objektet.

Svepa eller föra

Svept snabbt med fingret i sidled eller höjdled över skärmen för att gå till andra startsidor, bläddra igenom dokument m.m.

Dra

Tryck och håll kvar fingret med ett visst tryck innan du börjar dra. När du drar får du inte släppa upp fingret från skärmen förrän du nått målpositionen.

Snärta

Att snärta liknar att svepa, men du måste svepa fingret med lätta, snabba rörelser, som när du går till höger och vänster på startsidan eller snärtar igenom kontakter eller meddelandelistan.

Tryck och snärta

På startsidan kan du enkelt flytta en widget eller en ikon från en skärm till en annan.

Håll ner på widgeten eller ikonen med ett finger och snärta sedan skärmen till den nya platsen med ett annat finger.

Kläm ihop och dra isär

I vissa program, t.ex. Galleri, Meddelanden, E-post eller webbläsaren, spreta fingrarna på skärmen för att zooma in när du tittar på en bild eller text.

Kläm ihop skärmen för att zooma ut bilden eller texten.

Svepning med två fingrar

• Svep ner från statusfältet med två fingrar för att öppna Snabbinställningar.
  • I vissa program som har en sorteringsfunktion, t.ex.E-post eller Kontakter, kan du använda två fingrar för att svepa upp eller ner på skärmen. Skärmen visar sorteringsordningen och du kan enkelt rulla till den information du vill ha.

Gest med tre fingrar

Svep uppåt med tre fingrar för att dela innehåll som t.ex. foton, video och musik från HTC One X/One X‍+ till TV:n eller högtalarna.
Obs!:
  • HTC-gester aktiveras som standard, vilket gör att gesterna med tre fingrar bara fungerar när man delar innehåll eller använder HTC-program.
  • Du måste koppla in HTC Media Link HD (säljs separat) till din HDMI TV för att dela innehåll.

Kan du inte använda gester med flera fingar i dina appar?

Det beror på att HTC-gester är aktiverad som standard. Det gör gester med tre fingrar exklusivt för att dela innehåll eller för att använda med HTC-appar. Du kan inte använda gester med flera fingrar (gester som använder tre eller flera fingrar) för andra ändamål.
För att använda gester med flera fingrar i spel- eller musikinstrumentappar, avmarkera alternativet HTC-gester i Inställningar > Skärm, gester och knappar (eller Skärm och knappar).