Navigera på kartor

När du öppnar Google Maps kan du lätt hitta din position på kartan eller titta på platser i närheten genom att panorera och zooma in och ut på kartan.

1. Öppna programmet Kartor.
  2. Tryck på för att visa din aktuella position. Den blå markören eller visar var på kartan du befinner dig för tillfället.
  3. Navigera på kartan via fingergester.
    • Svep fingret åt valfritt håll för att panorera.
    • Dubbeltryck på kartan eller svep isär med två fingrar över ett område för att zooma in.
    • Dubbeltryck på kartan med två fingrar eller svep ihop med två fingrar över ett område för att zooma ut.
    • Tryck och håll intryckt på ett område med två fingrar och rör sedan fingrarna i en cirkulär rörelse för att rotera kartan.
    • Tryck och håll ner på ett område med två fingrar och svep sedan neråt för att visa en vinklad kartvy. Svep uppåt för att återgå till uppåtvyn.
  4. Tryck på för att starta kompassläget. I Kompassläget orienterar kartan själv beroende på vilken riktning du är vänd mot. Tryck på för att avsluta kompassläget.
    Tips: Lägg till en kartvy för att se mer information över kartan. Tryck på och tryck sedan på en kartvy som t.ex. Trafik eller Offentligt färdmedel. För att ta bort kartvyn, tryck på den igen i listan för kartvyn.