Pekgester

Använd pekgester för att navigera i startsidan, öppna program, bläddra igenom listor, med mera.

Tryck

Tryck med fingret på skärmen när du vill välja skärmalternativ som t.ex. ikoner för program och inställningar, eller tryck på skärmknapparna.

Tryck och håll ned

För att visa de alternativ som finns tillgängliga för ett objekt (t.ex. en kontakt eller en länk på en webbsida) trycker du och håller ner på objektet.

Svepa eller föra

Svept snabbt med fingret i sidled eller höjdled över skärmen för att gå till andra startsidor, bläddra igenom dokument, med mera.

Dra

Tryck och håll ner fingret med ett visst tryck innan du börjar dra. Medan du drar får du inte släppa kontakten med fingret från skärmen förrän du nått målpositionen.

Snärta

Att snärta liknar att svepa, men du måste svepa fingret med lätta, snabba rörelser, som när du går till höger och vänster på startsidan eller snärtar igenom kontakter eller meddelandelistan.

Tryck och snärta

På startsidan kan du enkelt flytta en widget eller en ikon från en skärm till en annan.

Håll ner på widgeten eller ikonen med ett finger och snärta sedan skärmen till den nya platsen med ett annat finger.

Kläm ihop och dra isär

I vissa program, t.ex. Galleri, Meddelanden, E-post eller webbläsaren, sprid fingrarna på skärmen för att zooma in när du tittar på en bild eller text.

Kläm ihop skärmen för att zooma ut bilden eller texten.

Svepning med två fingrar

I vissa program med en sorteringsfunktion, t.ex.E-post eller Kontakter, kan du använda två fingrar för att svepa på skärmen. Skärmen visar sorteringsordningen och du kan enkelt rulla till den information du vill ha.

Svepning med tre fingrar

Svep uppåt med tre fingrar för att dela innehåll som t.ex. foton, videor och musik från HTC One S till TV:n eller högtalarna.

Obs!: HTC-gester är aktiverat som standard, vilket innebär att svepning med tre fingrar används exklusivt för att dela innehåll. Du kakn inte heller använda fingergester med flera fingrar (gester som kräver minst tre fingrar) i program som t.ex. spel eller musikinstrument.

För att använda gester med flera fingrar i dessa program, avmarkera alternativet HTC-gester i Inställningar > Skärm, gester och knappar. Detta inaktiverar innehållsdelning.