Registrera dina favoritplatser med HTC Footprints

HTC Footprints erbjuder ett enkelt sätt att registrera dina favoritplatser och besöka dem igen. Du kan ta ett foto av en plats, till exempel en restaurang eller en sevärdhet och lagra det tillsammans med en exakt GPS-position, gatuadress, telefonnummer med mera.

Nästa gång du vill besöka samma ställe öppnar du bara det footprint du har tagit. Du kan visa positionen på kartan, söka efter den på nätet med mera.

Lägga till en plats som ett footprint

1. Sök efter platsen som du vill ta dig till.
  2. Tryck på Spara i Footprints.
  3. Ange ett namn och övriga detaljer för footprinten.
  4. Du kan:
    • Tryck på för att ta en bild och lägga till den som foto till ditt aktuella footprint.
    • Tryck på textrutan Mina anteckningar för att lägga till en anteckning för footprinten.
  5. Tryck på Spara.

Besöka ett footprint igen

1. Under Snabblänkar, tryck på Footprints.
  2. Tryck på det footprint som du vill besöka igen.
  3. Tryck på fliken Åtgärder för att visa aktuellt footprint på kartan, få en vägbeskrivning, slå upp inrättningar i närheten, med mera.

Redigera eller ta bort ett footprint

1. Under Snabblänkar, tryck på Footprints.
  2. Tryck och håll ned det footprint som du vill redigera eller radera.
  3. Tryck på Redigera eller Radera på alternativmenyn.

Radera flera footprints

1. Under Snabblänkar, tryck på Footprints.
  2. Tryck på > Radera.
  3. Välj de footprints som du vill ta bort och tryck på Radera.

Exportera dina footprints

Säkerhetskopiera dina footprints genom att exportera dem. Du kan även öppna exporterade footprints-filer i andra program som t.ex. Google Earth på datorn.
  1. Under Snabblänkar, tryck på Footprints.
  2. Tryck på > Exportera.
  3. Markera de footprints som du vill exportera och tryck sedan på Exportera. Footprints exporteras som .kmz-filer. Om du exporterade flera footprints samtidigt sparas de tillsammans i en .kmz-fil.
Tips: När exporteringen slutförts, tryck på Skicka om du vill dela .kmz-filen.

Importera footprints

Ta tillbaka footprints du har säkerhetskopierat tidigare. Du kan också importera .kmz-filer du sparat i andra program.
  1. Under Snabblänkar, tryck på Footprints.
  2. Tryck på > Importera > Footprints-information.
    Tips: Du kan också trycka på Foton för att importera en bild som kan ha tillagd footprint-information.
  3. På fliken Typ, tryck på den fil som du vill importera.
  4. Tryck på Importera.