Skydda telefonen med ett grafiskt lösenord, PIN-kod eller lösenord
Inställningar & tjänster

Skydda telefonen med ett grafiskt lösenord, PIN-kod eller lösenord

Skydda dina personuppgifter och förhindra att obehöriga använder din telefon genom att ställa in ett grafiskt lösenord, en PIN-kod eller ett lösenord.

Varje gång du startar telefonen eller den har legat oanvänd under en viss tid begär den lösenord.

1. På Startsidan trycker du på MENU och sedan på Inställningar > Säkerhet.
  2. Tryck på Konfigurera skärmlås.
  3. Tryck på något av följande:
    Ingen Avaktivera ett tidigare skapat skärmlås.
    Grafiskt lösenord Ställa in ett grafiskt lösenord för låsskärmen enligt anvisningarna på skärmen.
    PIN Ställa in en siffersekvens på minst fyra siffror som lösenord.
    Lösenord Ställa in ett lösenord bestående av både siffror och bokstäver.
  4. På skärmen Säkerhet trycker du på Lås telefon efter och anger sedan hur lång tids inaktivitet som ska gå in skärmen blir låst.
    Tips: Du kan även avmarkera Anv. synligt graf. lös. på skärmen Säkerhet om du inte vill att det grafiska lösenordet ska visas när du tecknar det på skärmen.

Ändra skärmlåset

1. På Startsidan trycker du på MENU och sedan på Inställningar > Säkerhet.
  2. Tryck på Ändra skärmlåset.
  3. Ange ditt aktuella skärmlås för att bekräfta att du vill ändra det.
  4. Välj ett annat typ av skärmlås och ange sedan ditt nya grafiska lösenord, PIN-kod eller alfanumeriska lösenord. Eller tryck på Ingen om du inte vill använda ett skärmlås.

Har du glömt det grafiska lösenordet?

Om du har glömt bort det grafiska lösenordet för skärmen har du upp till fem försök på dig för att försöka låsa upp telefonen.

Om du misslyckas kan du låsa upp telefonen genom att ange användarnamnet och lösenordet till ditt Google-konto.

1. På upplåsningsskärmen anger du det grafiska lösenordet.
  2. Efter det femte försöket, när du uppmanas att vänta i 30 sekunder, trycker du på OK.
  3. Om skärmen stängs av trycker du på knappen STRÖM för att aktivera skärmen igen och trycker sedan på fältet på låsskärmen och för fingret nedåt på skärmen för att låsa upp den.
  4. Tryck på knappen Glömt ditt grafiska lösenord? längst ned till höger på skärmen när den visas.
  5. Ange namn och lösenord för ditt Google-konto och tryck på Logga in. Sedan blir du ombedd att skapa ett nytt grafiskt lösenord. Om du inte längre vill göra så trycker du på Avbryt.

*Skriv in din kommentar här …
htc-gratia