Läsa nyhetsflöden

Använd Nyheter för att prenumerera på nyhetsflöden och hålla koll på det senaste snacket på Internet. Välj från ett urval kanaler som omfattar de populäraste bloggarna, nyhetssajterna eller sportsidorna eller få nyhetsuppdateringar baserade på de nyckelord du själv definierat.
Startsidan trycker du på > Nyheter.
Listar kanalerna du prenumererar på. Se Prenumerera på nyhetskanaler för information om hur du prenumererar.
Listar kanalerna som innehåller artiklar som du har satt en stjärna för. Se Stjärnmärka en artikel.
Listar nyckelorden du har sökt efter och lagt till. Se Lägga till ett nyckelord.

Prenumerera på nyhetskanaler

1. Startsidan trycker du på > Nyheter.
  2. På fliken Prenumerationer trycker du på Lägg till nyhetsflöden.
  3. Gör något av följande:
    Tryck Om du vill
    Alla kategorier (såsom bloggar, underhållning, sport med mera) Välj bland populära nyhetsflöden.
    Sök efter fler Sök på webben efter andra kanaler.
    Lägg till Googles nyhetsflöde Prenumerera på kanalen Google News.
    Lägg till från URL Ange hela webbadressen för ett nyhetsflöde för att prenumerera.
  4. När du har valt kanalen eller kanalerna som du vill prenumerera på trycker du på Lägg till.

Ändra uppdateringsschema och inställningar för teckensnitt

På sidan Nya program, trycker du på MENU och sedan på Inställningar och gör sedan följande:
Tryck Om du vill
Uppdatera schema Välj ett tidsintervall för att få automatiska uppdateringar av kanalerna du prenumererar på eller välj Manuell.
Teckenstorlek Välj teckenstorlek som ska användas för att visa artiklar.

Söka efter nya artiklar manuellt

På fliken Prenumerationer trycker du på MENU och sedan på Uppdatera.

Läsa en artikel

1. Startsidan trycker du på > Nyheter.
  2. På fliken Prenumerationer trycker du på en kanal.
  3. Tryck på en artikel för att läsa den. När du läser en artikel kan du trycka på:
    för att stjärnmärka artikeln som en favorit.
    för att dela artikeln via ett meddelande (endast länk till artikeln) eller e-postmeddelande.
    för att ta bort artikeln från listan med artiklar.
    eller för att gå till nästa eller föregående artikel på kanalen.
  4. Om du vill läsa hela artikeln trycker du på Läs hela artikeln. Då öppnas artikeln i webbläsaren.

Stjärnmärka en artikel

Stjärnmärk dina favoritartiklar för att göra det enkelt att gå tillbaka till dem. Stjärnmärkta artiklar visas på fliken Med stjärna.
Gör något av följande:
  • I en lista med artiklar trycker du på bredvid en artikel.
  • Tryck på överst till höger på skärmen medan du läser en artikel.
Du kan ta bort stjärnan från en artikel genom att trycka på stjärnikonen igen.

Lägga till ett nyckelord

Hitta enkelt artiklar du är intresserad av genom att skapa nyckelord. Artiklar som innehåller nyckelordet grupperas tillsammans på fliken Nyckelord.
  1. Startsidan trycker du på > Nyheter.
  2. På fliken Nyckelord trycker du på Lägg till nyckelord.
  3. Ange nyckelordet och tryck sedan på Lägg till.
Ditt nya nyckelord visas på fliken Nyckelord. Tryck på ett nyckelord för att visa artiklarna som innehåller det nyckelordet.

Lägga till widgeten Nyheter

Läs artikelutdrag direkt på Startsidan.
  1. Startsidan trycker du på > Widget > Nyheter.
  2. Välj widgettyp och tryck sedan på Välj.
  3. Välj den kanal vars artiklar du vill läsa på widgeten.
  4. Dra widgeten till ett tomt utrymme på Startsidan och släpp sedan.