Chatta i Google Talk

Google Talk är Google snabbmeddelandeprogram. Här kan du kommunicera med andra som också använder Google Talk. Om du loggat in på ditt Google-konto när du först installerade HTC Explorer är du redan inloggad på Google Talk.
För att öppna Google Talk trycker du på > Talk från startsidan.

Chatta med en vän

1. I Google Talk, trycker du på en vän i Vänner-listan.
  2. Skriv ditt meddelande i textrutan. Du kan även lägga in en smiley genom att trycka på och sedan på Mer > Infoga smiley.
  3. Tryck på Skicka.
  4. Medan du chattar kan du trycka på och trycka på något av följande:
    Chatta utanför protokollet Dina Google Talk-meddelanden lagras i mappen Chattar på ditt Gmail-konto. Tryck på det här alternativet om du inte vill lagra dina chattmeddelanden.
    Växla mellan chattar Om du har mer än en chattkonversation på gång, trycker du för att växla till en annan chattkonversation.
    Listan Vänner Återgå till listan Vänner.
    Lägg till i chatt Lägg till en till vän till en chattkonversation. Vännen som du bjöd in och vännen som du chattar med för tillfället får en inbjudan till en gruppchatt. Alla som accepterar inbjudan går med i gruppchatten.
    Avsluta chatt Avsluta den aktuella chattkonversationen.
    Mer Rensa chatthistoriken, infoga en smiley eller visa din väns kontaktinformation.

Acceptera en chattinbjudning

När en vän skickar ett Google Talk-meddelande får du ett meddelande. Deras fält i Vänlistan visar meddelandet.
Gör något av följande:
  • På fliken Vänlista, trycker du på den vän som skickat en chattinbjudning.
  • Öppna Meddelandepanelen och tryck på chattmeddelandet.

Ändra din online-status och bild

1. I Google Talks lista Vänner trycker du på ditt namn för att öppna skärmen Ange status.
  2. Ange ditt nya statusmeddelande. Eller tryck på för att välja en standardstatus från listan.
  3. Tryck på onlinestatus bredvid din bild och välj sedan önskad status i menyn.
  4. Tryck på din bild och gör något av följande:
    • Tryck på Ta bort för att ta bort ditt foto.
    • Tryck på Ändra för att välja en annan bild.
  5. Tryck på Färdig.
Din onlinestatus, meddelandet och din bild visas i din kontakts lista Vänner och i andra program där din Google Talk-status visas.

Lägga till och hantera vänner

Det är i listan Vänner som du lägger till och hanterar dina vänner i Google Talk.
På Google Talks lista Vänner kan du:
Bjuda in en vän
  1. Tryck på och sedan på Lägg till vän.
  2. Ange snabbmeddelande-ID för Google Talk eller Gmail-adressen till den vän du vill lägga till.
  3. Tryck på Skicka inbjudan.
Visa alla vänner Inledningsvis visas bara de vänner som du oftast chattar med - de populäraste - på listan Vänner. Visa alla dina vänner genom att trycka på och sedan på Alla vänner. Visa bara vänner som du ofta chattar med genom att trycka på och sedan påPopulärast.
Göra en vän populär
  1. Tryck på och sedan på Alla vänner.
  2. Tryck och håll ned en väns namn och tryck sedan på Visa alltid vän.
Blockera en vän Du kan blockera en vän från att skicka dig meddelanden. När en vän blockeras tas hon eller han bort från Vänner-listan och läggs till i listan över blockerade vänner.
  1. Tryck på och sedan på Alla vänner.
  2. Tryck och håll ned en väns namn och tryck sedan på Blockera vän.
Häv blockering av en vän
  1. Tryck på och sedan på Mer > Blockerade.
  2. Tryck på vännen som du vill häva blockeringen för och sedan på OK.
Visa alla inbjudna vänner Tryck på och sedan på Mer > Inbjudningar. Vänner som ännu inte har godkänt din inbjudan listas på skärmen.

Ändra inställningar eller logga ut

I Google Talks Vänner-lista trycker du på och sedan på:
  • Inställningar för att ändra inställningar för program och meddelanden.
  • Logga ut för att logga ut.