Planera dina resor

Använd Resor för att planera din resväg. Markera platser i en stad eller i ett land som du vill besöka och få en vägbeskrivning från en plats till nästa.

Skapa en resa

1. På startsidan trycker du på > Platser.
  2. Tryck på Snabblänkar > Resor.
  3. Tryck på .
  4. Om det inte är första gången som du skapar en resa tryck på Skapa en ny resa.
  5. Ange ett namn på resan.
  6. Tryck på Lägg till plats till resan och sök sedan efter en plats av intresse bland de tillgängliga alternativen.
  7. Lägg till fler platser som du vill besöka.
  8. Tryck på Spara.

Få vägbeskrivning till platser av intresse

1. På fliken Resor trycker du på en resa för att öppna den.
  2. Tryck på för att visa kartan.
  3. Tryck på . Kartan visar rutten till de platser du har lagt till med början från den första anhalten på resvägen.
  4. Gör något av följande:
    • Längst ned på skärmen trycker du på eller för att följa rutten i din resväg.
    • För fingret uppför vägbeskrivningsfältet och tryck sedan på anvisningarna för att följa rutten i din resväg.

Hantera en resa

Har du ändrat dina resplaner? När du har skapat en resa kan du lägga till, ordna om eller ta bort platser på den.

1. På fliken Resor trycker du på en resa för att öppna den.
  2. Gör något av följande:
    Lägg till fler platser
    1. Tryck på .
    2. Sök efter en plats av intresse från de tillgängliga alternativen.
    Ordna om platser
    1. Tryck på och tryck sedan på Redigera.
    2. Tryck på och håll in vid slutet av det objekt du vill flytta. När raden är markerad drar du den till dess nya position och släpper sedan upp.
    3. Tryck på Klart.
    Ta bort platser
    1. Tryck på och tryck sedan på Redigera.
    2. Markera de platser som du vill ta bort.
    3. Tryck på Klart.

Ta bort resor

1. På fliken Resor trycker du på och sedan på Radera.
  2. Välj de resor du vill ta bort.
  3. Tryck på Radera.

Exportera dina resor

Säkerhetskopiera resor genom att exportera och spara dem som .tcz-filer.
På fliken Resor trycker du på och trycker sedan på Exportera.
Tips: Tryck på och tryck sedan på Avmarkera alla för att avmarkera alla resor.
Exporterade resor sparas som .tcz-filer. Om du exporterade flera resor samtidigt sparas de tillsammans i en .tcz-fil.

Importera resor

Visa resor som du tidigare har säkerhetskopierat som .tcz-filer.
  1. På fliken Resor trycker du på och trycker sedan på Importera.
  2. Tryck på filen som du vill importera och tryck sedan på Importera.