De vanligaste frågorna om 3D-kameran

Hur visar telefonen 3D?

Telefonen har ett extra lager (en parallaxbarriär) ovanpå skärmen som simulerar tredimensionellt djup. På så sätt kan ögonen se varsin bild genom lagret, vilket skapar en djupkänsla. När du flyttar eller lutar telefonen i en annan vinkel kan du se hur 3D-bilden först feljusteras och sedan rättjusteras igen.
Varning:
  • Att titta på 3D-bilder kan för vissa människor medföra symptom som ansträngda ögon, yrsel och illamående. Om du upplever sådana symptom eller andra obehag ska du omedelbart sluta att använda 3D-funktionerna och uppsöka läkare.
  • Ta regelbundna pauser för att förhindra sådana symptom eller synproblem. Undvik att se på 3D-bilder under långa perioder utan avbrott.
  • Barn under 7 år ska inte använda 3D-funktionen eftersom det kan påverka eller skada ögonens utveckling.
  • Kontakta en optiker, ortoptist eller läkare om det är något du undrar över.

Vad är högsta upplösningen för 3D och 2D-bilder?

Högsta upplösning vid fotografering skiljer sig mellan 3D och 2D-bilder.
  • Telefonen fotograferar 3D-bilder med en upplösning på 2 megapixel. Det är en fast upplösning som inte kan ändras i kamerainställningarna.
  • I kamerainställningarna kan du välja önskad upplösning för 2D-bilder. Högsta möjliga upplösning är 5 megapixel.

Vad är högsta upplösningen för 3D- och 2D-video?

Högsta upplösningen vid filmning är 720p (HD) vid 30 fps.
  • Upplösningen för 3D-video är en fast upplösning som inte kan ändras i kamerainställningarna.
  • I kamerainställningarna kan du välja önskad upplösning för 2D-video.

Vad är bästa avståndet för att ta foton och video i 3D?

Det minsta avståndet från motivet är idealiskt minst 50 cm (1.6 ft). Vad gäller det längsta avståndet får det inte vara längre än 3,5 meter (11 ft).

Vilka filformat kan användas för 3D-bilder?

Ta 3D-bilder i filformatet jps (JPEG stereo) eller mpo (Multiple-picture object format) . Växla kameran till 3D-läge och välj sedan vilket format du vill använda från kamerainställningarna.

Hur gör jag för att visa 3D-bilder i min dator?

Om du inte har en 3D-panel och 3D-fotovisare i datorn kan du spara 3D-bilder som normala jpeg-bilder i programmet Galleri innan du kopierar och visar dem i datorn.