Skydda ditt SIM-kort med en PIN-kod

Du kan skydda SIM-kortet mot obehörig användning genom att tilldela en PIN-kod (personligt identifieringsnummer). Nödsamtal går att ringa när som helst utan att en PIN-kod måste anges.
Försäkra dig om att du har standard-PIN-koden för SIM-kortet från din mobiloperatör innan du fortsätter.
  1. startsidan trycker du på MENU och sedan på Inställningar.
  2. Rulla nedåt på skärmen och tryck på Säkerhet > Ställ in lås för SIM-kort.
  3. Markera kryssrutan Lås SIM-kort.
  4. Ange PIN-koden för SIM-kortet och tryck sedan på OK.
  5. Du kan ändra SIM-kortets PIN-kod när som helst genom att trycka på Byt PIN-kod.

Återställa ett SIM-kort som har blivit spärrat

Om du anger fel PIN-kod fler gånger än det maximalt tillåtna antalet försök kommer SIM-kortet att "PUK-spärras". För att kunna komma åt telefonen igen krävs en PUK-kod. Den koden kan ha medföljt från mobiloperatören när du köpte SIM-kortet.

1. Ange PUK-koden på uppringningsskärmen och tryck sedan på Nästa.
  2. Ange en ny PIN-kod och tryck på Nästa.
  3. Ange den nya PIN-koden igen och tryck på Nästa.