Söka efter och installera program från Android Market

Android Market™ är rätt ställe att besöka när du vill ha nya program till din telefon. Välj från ett stort urval gratis och betalprogram, från produktivitetsprogram till underhållningsprogram. När du hittar ett program du vill ha tar det bara några få fingertryckningar att hämta det och installera i telefonen.

För att komma åt Android Market måste du först ansluta till Internet med telefonens Wi-Fi- eller nätverksanslutning och logga in på ditt Google-konto.
Startsidan trycker du på > Market. Android Market öppnas.
  1. Sök i Android Market efter program att installera.
  2. Visa tillgängliga program eller spel i Android Market eller visa programmen som du redan har laddat ner och installerat.
  3. Aktuell programlista. Tryck på ett program för att läsa en beskrivning om programmet och användarrecensioner.
Obs! Betalprogram finns för närvarande bara tillgängliga i vissa länder.

Söka efter och installera ett program

När du öppnar Android Market för första gången visas fönstret Användarvillkor. Tryck på Acceptera för att fortsätta.
  1. Startsidan trycker du på > Market.
  2. Du kan söka efter program i Android Market genom att:
    Om du vill Gör så här
    Bläddra i program under Aktuellt. Rulla genom listan över program under Aktuellt.
    Bläddra i program efter kategori. Tryck på Program eller Spel och tryck sedan på en kategori. Under en kategori kan du filtrera programmen efter Pop. betalprogram, Pop. gratis eller Senaste.
    Söka efter ett program Tryck på startsidan för Android Market, ange namnet eller typen av program som du letar efter och tryck sedan på till höger om sökrutan.
  3. Tryck på ett program för att läsa en beskrivning om programmet och användarrecensioner.
  4. Tryck på Installera (för gratisprogram) eller Köp (för betalprogram).
    Obs! Du måste ha ett Google Checkout-konto för att kunna handla i Android Market. Se Skapa ett Google Checkout-konto för mer information om hur du upprättar ett Google Checkout-konto om du inte har ett redan.
    På följande skärm får du veta om programmet kräver tillgång till dina personliga uppgifter eller åtkomst till vissa funktioner eller inställningar i telefonen.
  5. Om du godkänner villkoren trycker du på OK för att börja hämta och installera programmet.
    Viktigt: Var särskilt försiktig med program som har åtkomst till flera funktioner i telefonen eller stora mängder information. När du har tryckt på OK på den här skärmen ansvarar du själv för konsekvenserna av att använda objektet i din telefon.
    Om du valde ett betalprogram omdirigeras du till Google Checkout-skärmen för att betala för programmet innan det hämtas till telefonen när du tryckt på OK.
När du har installerat ett program trycker du på för att återgå till startsidan för Android Market. Du kan också trycka på MENU och sedan på Startsida.

Skapa ett Google Checkout-konto

Du måste ha ett Google Checkout-konto kopplat till ditt Google-konto för att kunna handla i Android Market.

Gör något av följande för att skapa ett Google Checkout-konto:
  • Från din dator går du till http://checkout.google.com.
  • Följ informationsrutorna på skärmen i din telefon och ange dina fakturauppgifter.
Viktigt: När du har använt Google Checkout en gång för att köpa ett program i Android Market kommer telefonen ihåg ditt lösenord så du behöver inte ange det nästa gång. Av det här skälet bör du skydda din telefon så att andra inte kan använda den utan din tillåtelse. Se kapitlet Säkerhet för information om hur du skyddar din telefon.

Begära pengarna tillbaka för ett program

Om du inte är nöjd med ett program kan du begära pengarna tillbaka inom 24 timmar från köpet. Ditt kreditkort belastas inte och programmet avinstalleras från din telefon.

Om du ändrar dig kan du installera programmet igen men du kan inte begära pengarna tillbaka en gång till.

1. Startsidan trycker du på > Market > Hämtningar.
  2. Tryck på programmet du vill avinstallera för att avinstallera det och få pengarna tillbaka. Skärmen med programdetaljer öppnas.
  3. Tryck på Avinstallera och återbetalning. Programmet avinstalleras och debiteringen annulleras.
  4. Välj ett skäl till att du tar bort programmet och tryck sedan på OK.

Öppna ett installerat program

Gör något av följande:
  • Om du ser ikonen öppnar du Meddelandepanelen och trycker på programmet för att öppna det.
  • Startsidan trycker du på > Market > Hämtningar. Tryck på programmet på skärmen Hämtningar för att öppna det.
  • Startsidan trycker du på . På skärmen Alla program lokaliserar du programmet och trycker på det.

Avinstallera ett program

Du kan avinstallera varje program som du har laddat ner och installerat från Android Market.

1. Startsidan trycker du på > Market > Hämtningar.
  2. Markera programmet som du vill avinstallera och tryck sedan på Avinstallera.
  3. När du blir uppmanad trycker du på OK för att ta bort programmet från telefonen.
  4. Välj ett skäl till att du tar bort programmet och tryck sedan på OK.