Dela media i ditt hemnätverk

Dela bilder, videor och musik i en större grupp vänner är inga problem för ditt hemnätverk. Anslut helt enkelt telefonen till nätverket så kan du visa dina tagna bilder och inspelade videor på en stor teve, eller strömma din favoritmusik till hifi-högtalare - allt detta med DLNA. Mer information om DLNA hittar du på www.dlna.org.
Innan du delar media via nätverket:
  • Anslut telefonen till nätverket via Wi-Fi. Om du vill veta hur man ansluter till ett Wi-Fi-nätverk, se kapitlet Internet.
  • Anslut teven eller högtalarna till nätverket. Läs dokumentationen till teven eller högtalarna för att se hur man gör.
  1. Öppna programmet Galleri eller Musik.
  2. Lokalisera den mediafil du vill dela och tryck sedan på den.
  3. Medan du visar bilden eller spelar upp videon eller låten trycker du på MENU och sedan på Välj spelare.
  4. Välj den nätverksenhet som du vill använda för att spela upp mediafilen.
  5. När du har anslutit till den andra enheten öppnas kontrollskärmen där du kan:
    Kontroller Till
    Spela upp media på den andra enheten.
    Pausa uppspelning av musik eller video.
    Spela upp föregående bild eller musikspår.
    Spela upp nästa bild eller musikspår.
    Slumpvalsuppspelning ur spelningslistan.
    Välj ett repetitionsläge för bilder eller musikspår.
    Visa tillgängliga mediafiler du kan dela.
    Visa mediainformation som filnamn, titel och längd.
    Anslut till en annan foto-/videoenhet i nätverket.
    Anslut till en annan musikspelare i nätverket.
    Justera volymen för den video eller det musikspår som du spelar upp på den andra enheten. Du kan även dra i skjutreglaget för volym för att ändra volymen.
    Koppla loss telefonen från den andra enheten och sluta dela media.
    Obs!:
    • Vid uppspelning av media på en annan enhet kan du trycka på TILLBAKA och göra andra saker på telefonen. När du vill återvända till kontrollskärmen öppnar du meddelandepanelen och trycker på den enhet du är ansluten till.
    • Tills du bryter anslutningen från telefonen till den andra enheten delas övriga media som du öppnar i programmen Galleri eller Musik på den andra enheten.