Kamerans grunder

När du reser i arbetet eller på semester kan du ta foton och spela in videoklipp av resan och mötena med telefonens kamera.

Viktigt: Kontrollera att microSD-kortet är isatt innan du använder telefonens kamera. Foton och videoklipp som tagits med kameran sparas på microSD-kortet.
  • Om du vill öppna kameran i fotoläge och ta bilder trycker du på på startsidan och trycker sedan på Kamera. Du kan också trycka på KAMERA-knappen.
  • Om du vill öppna kameran direkt i videoläget så att du omedelbart kan börja spela in videoklipp trycker du på på startsidan och trycker sedan på Videokamera.

Sökarskärmen

När du är i fotoläge och vrider telefonen åt vänster eller höger roteras kamerakontrollerna på skärmen automatiskt åt samma håll som du håller telefonen.

På sökarskärmen hittar du följande kontroller på skärmen:

Zoomreglage
Indikator för autofokus
Foto/video-lägesbrytare
Blixt-knapp
Utlösare/inspelningsknapp
Effekter-knappen
Galleri-knapp

Zooma

Innan du tar ett foto eller spelar in ett videoklipp kan du först använda zoomfältet på skärmen för att zooma in eller ut på motivet.
Viktigt: Om du väljer 720p HD-upplösning för videoinspelning går det inte att zooma.
För helt enkelt fingret över zoomreglaget för att zooma in eller ut.

När du spelar in video visas zoomreglaget alltid på skärmen. Du kan zooma in och ut som du vill under inspelningen.

Autofokus

När du riktar kameran mot ett motiv eller en plats visas indikatorn för autofokus mitt på sökarskärmen.

Låt kameran fokusera automatiskt på mitten av skärmen. Alternativt kan du trycka på ett annat område av skärmen som du vill fokusera på.