Skicka ett MMS

1. Från startsidan trycker du på > Meddelanden.
  2. Tryck på Skriv meddelande.
  3. Fyll i en eller flera mottagare. Du kan:
    • Ange de första bokstäverna i ett kontaktnamn eller de första siffrorna i ett mobilnummer. I takt med att du skriver visas matchande namn med telefonnummer och e-postadresser från dina sparade kontakter. Tryck på en kontakts nummer eller e-postadress. E-postadresserna visas när alternativet Visa e-postadress är markerat i Inställningar för mottagarlista.
    • Tryck på och välj sedan telefonnumren för kontakterna som du vill skicka meddelandet till. Du kan även välja kontaktgrupper som mottagare. När du har markerat alla meddelandemottagare trycker du på OK.
    • Ange hela telefonnumren eller e-postadressen direkt i fältet Till.
  4. Du kan lägga till en ämnesrad genom att trycka på MENU och sedan trycka på Mer > Lägg till ämne.
  5. Tryck på textrutan som innehåller texten Tryck för att lägga till text och skriv sedan meddelandet.
  6. Tryck på och välj sedan typ av bilaga.
    Bild Välj Kamera för att ta ett foto och bifoga det eller Galleri för att bifoga ett foto från minneskortet.
    Video Välj Videokamera för att spela in ett videoklipp och bifoga det eller Videor för att bifoga ett videoklipp från minneskortet.
    Ljud Välj Röstinspelaren för att göra en röstinspelning och bifoga den eller Musik och ljud för att bifoga en musikfil eller röstinspelning från minneskortet.
    Programrekommendation Välj ett program som du har installerat från Android Market som du vill dela med andra. Webbadressen från vilken programmet kan hämtas infogas i ditt meddelande.
    Plats Lägg till din aktuella position (kräver att GPS är aktiverad), eller en position som du väljer på en karta, till meddelandet.
    Kontakt (vCard) Välj en kontakt och välj sedan vilka uppgifter du vill bifoga.
    Avtalad tid (vCalendar) Välj en kalenderhändelse som du vill bifoga.
    Bildspel Skapa ett bildspel med bilder med text som ditt MMS.
  7. Om du vill ändra något i bilagan trycker du på eller (beroende på vilken filtyp som du har bifogat). Du kan också trycka på MENU och sedan trycka på Ta bort om du vill börja om igen.
  8. Tryck på Skicka eller tryck på TILLBAKA för att spara meddelandet som ett utkast.

Skapa ett bildspel

Du kan lägga till bildrutor i ett MMS-meddelande som innehåller ett foto, video, ljud.

1. I MMS-meddelandet du håller på att skapa trycker du på > Bildspel.
  2. På skärmen Redigera bildspel trycker du på Lägg till bild.
  3. Tryck på Bildspelsbild 1.
  4. Gör något av följande för att skapa bildspelet:
    Lägga till en bild Tryck på Infoga bild.
    Lägga till ett videoklipp Tryck på MENU och sedan på Lägg till video (det går inte att lägga till både en bild och ett videoklipp på samma bildspelsbild).
    Lägga till musik eller en röstinspelning Tryck på MENU och tryck sedan på Lägg till ljud.
    Lägga till en bildtext Tryck på textrutan som innehåller texten Tryck för att lägga till text.
    Lägga till en ny bildspelsbild Tryck på Lägg till bild.
    Visa nästa eller föregående bildspelsbild Tryck på eller .
    Förhandsgranska bildspelet Tryck på MENU och tryck sedan på Förhandsgranskning.
    Visa fler alternativ Tryck på MENU och sedan på Mer.
  5. När du är klar trycker du på Klart för att bifoga bildspelet till meddelandet.
  6. Tryck på Skicka eller tryck på TILLBAKA för att spara meddelandet som ett utkast.