Hantera din dataanvändning

Om du har begränsad datatilldelning, är det viktigt att hålla koll på de aktiviteter och program som normalt skickar och tar emot data, som navigering på nätet, synkronisering av onlinekonton och skicka e-post eller dela statusuppdateringar.

Här följer några andra exempel:

• Strömning av webbvideor och musik
  • Inställning av Internet-radio
  • Spela spel online
  • Nedladdning av program, kartor och filer
  • Uppdatering av program för att uppdatera information och flöden
  • Uppladdning och säkerhetskopiering av dina filer till lagringskonton online
  • Använda HTC Desire X som en Wi-Fi Surfpunkt
  • Dela din mobila dataanslutning via USB-sammanlänkning

För att hjälpa dig att spara dataanvändning, anslut till ett Wi-Fi-nätverk när du kan och ställ in dina onlinekonton och e-postmeddelanden så att de inte synkroniseras så ofta.

Håll koll på din dataanvändning

Övervaka din dataanvändning så att du inte överskrider din månadstilldelning.
Obs!: Dataanvändningen som mäts av HTC Desire X kan skilja sig från din verkliga dataanvändning.
  1. Öppna meddelandepanelen och tryck sedan på .
  2. Under Trådlöst och nätverk, tryck på Mer.
  3. Tryck på Användning.
  4. På fliken Mobil, välj Begränsa dataanvändning för att automatiskt inaktivera din dataanslutning när du når den inställda gränsen.

Då drar du den övre gränsraden för att ställa in din datagräns för månaden.

5. Välj Varna mig om dataanvändning och dra därefter den nedre varningsgränsen för att ställa in en varning innan du når datagränsen för månaden.
  6. Tryck på Återställ dataanvändning och ställ därefter in den dag i månaden då din användningscykel återställs. Denna dag är normalt starten på din månadsfakturering.
  7. Dra de lodräta linjemarkörerna för att visa hur mycket data du har använt under ett visst tidsintervall.
Tips: Om du ansluter HTC Desire X till en annan bärbar Wi-Fi surfzon, tryck på > Mobila trådlösa surfzoner för att begränsa bakgrundsdata från nedladdning som kan medföra extra dataavgifter.

Visa programmens dataförbrukning

1. Öppna meddelandepanelen och tryck sedan på .
  2. Under Trådlöst och nätverk, tryck på Mer.
  3. Tryck på Användning.
  4. På fliken Mobil drar du de lodräta linjemarkörerna för att visa hur mycket data du har använt under ett visst tidsintervall.
  5. Bläddra ner på skärmen för att visa en lista över program och information om deras dataanvändning.
  6. Tryck på ett program för att visa fler detaljer.